Tahliye olan Eren Erdem’den açıklama!

489 gün cezaevinde kaldıktan sonra dün tahliye edilen CHP PM Üyesi Eren Erdem, CHP İstanbul İl Merkezi’nde İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu ile birlikte basın toplantısı düzenledi.

Sözcü’de yer alan habere göre, toplantıda ilk konuşmayı yapan CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu şu ifadeleri kullandı:

“Eren Erdem iktidara yönelik sert sözleri nedeniyle bir yandan da terör örgütüne yönelik sert sözleri nedeniyle hapisteydi. Eren Erdem’in yanında olacağız, yıldırma politikalarına karşı birlikte olacağız. Siyasi tutukluların hepsiyle de özgürlükte buluşacağız” dedi.

Eren Erdem’in avukatı Onur Cingil ise şöyle konuştu:

“489 gün sonra geç de olsa bir tahliye geldiyse, kamuoyunun bu konuyu sahiplenmesinden dolayı. Erdem’in hiç tutuklanmaması gerekiyordu.”

EREN ERDEM: DAYANIŞMA İÇİNDE OLDUK

Eren Erdem: “Çok sayıda insan cezaevlerinde haksız ve hukuksuz bir biçimde. Her şekilde de dayanışma içinde olduk. İsim de zikretmek isterim. Bu süreçte mağdur olmuş herkes için. Selahattin Demirtaş aynı nedenlerle içeride. Osman Kavala ile yanyana kovuştaydık. Birbirimizi camlardan görürdük.Hayatımda hiç silah tutmadım, çok iyi kalem tutarım. Terörden yargılandım bunun ağırlığını omuzlarımda taşıyorum.

Yargı süreci devam etmektedir. Beraat edeceğime eminim. Yargıtay da hala vicdan sahibi hakimlerin olduğunu zor çıkan kararlardan gözlemledik. Mücadeleyi büyüteceğimizden eminim. Son cümle olarak şunu söyleyeyim. Düşmanlarımıza benzediğimizde kaybederiz. Beni hep 28 şubatta kendilerine zulmedenleri adeta örnek alıp onlara benzemiş bir güruh rehin aldı. Onlar kendilerine zulmedenlere benzediler hatta fotokopisine dönüştüler. Bize bize zulmedenlere dönüşmeyeceğiz. İntikam çukuruna düşmeyeceğiz. Sokak sokak dolaşmaya halkımızla buluşmaya devam edeceğiz. Bizim yapacağımız şey budur mücadelemiz budur. Tekrar mücadele edeceğimiz bütün arkadaşlara teşekkür ederim.

2347250cookie-checkTahliye olan Eren Erdem’den açıklama!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.