‘Tahliye olan Gülmen’in durumu kritik’

Tahliye edilen Nuriye Gülmen’i gören doktor Benan Koyuncu, ‘Durumu kritik. Her an her şey olabilir’ dedi.

Nuriye Gülmen, tahliye olup eve gidince kendisini karşılayan yol arkadaşları Semih Özakça, Veli Saçılık, Acun Karadağ ve Esra Özakça’ya “Sizi bir daha göremeyeceğim sandım” dedi. Nuriye Gülmen’i sağlık kontrolünü yapmak üzere dün ziyaret eden Ankara Tabip Odası Yönetim Kurulu üyesi Doktor Benan Koyuncu, “Kritik bir durumda. Her an her şey olabilir. Her geçen gün onun aleyhine işliyor. Ama ailesinin, dostlarının, sevdiklerinin arasında olması ve dışarıda olması ona iyi gelmiş” diye bilgi paylaştı. Önceki gece tahliye kararının verilmesinin ardından Nuriye Gülmen’in tedavi gördüğü Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi önünde bekleyiş başladı. Yüksel Caddesi’nde Nuriye Gülmen ile Semih Özakça’ya destek verenlerin de Sincan Cezaevi’ndeki duruşmadan çıkıp gece saatlerinde hastaneye gelmesiyle polisin müdahalesi başladı. Gelen destekçilerin slogan atmayacaklarını söylemesine rağmen polis ekipleri, “alkışlama ve slogan atma” gerekçesiyle hastane önündeki bekleyişi dağıttı. Sincan Cezaevi önünde 3 kişi gözaltına alınırken, polis ekipleri, hastane önünde bekleyenleri Ankara Adliyesi karşısına kadar sürükledi. Ardından hastaneye giden yollarda önlem aldı, girişler engelledi. Acun Karadağ, Cumhuriyet’e, “Aylardır beklediğimiz arkadaşımızı alamayacak mıyız, onun elini tutamayacak mıyız? Onu engellemeye çalışıyorlar. Ne yaparlarsa yapsınlar bu direnişin önüne geçemeyecekler. Biz başından beri söyledik. Biz haklıydık. Kazanacağımızı biliyorduk. Bugün kazandık, yine kazanacağız. İşimize de döndüğümüzde gerçek zaferi kutlayacağız. Hiçbir zaman inancımızı kaybetmedik” ifadelerini kullandı. Veli Saçılık ise “Bizi ne kadar baskı altına alırlarsa alsınlar direneceğimizi, irademizi teslim etmeyeceğimizi gösterdik biz. Ve Nuriye ile Semih tarihi bir direniş gösterdi. Hepsi bizleri terörist ilan ettiler. ‘Mutlaka kazanacağız’ dedik. Bugünkü karar Yüksel direnişinin haklılığını göstermiştir. Bizim için açılan davaların düşmesine sebep olacaktır. Biz işimizi istedik. Onlar arkasında başka bir şey aradılar. Şimdi bize işimizi geri vereceksiniz. Arkasında ne var göreceğiz” dedi.

‘Bir daha göremem sandım’

Hastane önündeki müdalenin ardından öğretmen Acun Karadağ ve sosyolog Veli Saçılık ile beraber tüm destekçiler Gülmen’in evine geçti. Mahallelilerin de destek verdiği bekleyişte, “Mahallelileri de uyandırdık” diyenlere Acun Karadağ, “İnsanlar uyansın diye direniyoruz” karşılığını verdi. Gülmen’in evine tekerlekli sandalye ile gelen yol arkadaşı Semih Özakça, basın mensuplarına zafer işareti yaparak “Biz kazanacağız” dedi. 193 günlük tutukluluğunun ardından ambulans aracılığıyla sedyeyle gelen Nuriye Gülmen, alkış ve gözyaşları içinde karşılandı. Oldukça zayıfladığı gözlemlenen Gülmen’in arkadaşlarına ifade ettiği ilk cümlesinin “Sizi bir daha göremeyeceğimi sandım” olduğu öğrenildi. Gülmen’in annesi Cemile Gülmen ile babası Şaban Gülmen, kızlarının fiziki olarak bitkin olduğunu belirterek tahliye için sevinçli olduklarını daha iyi günler görmek istediklerini söyledi.

Yine müdahale

Yüksel Caddesi’nde 389 gündür yapılan “İşimi geri istiyorum” eylemi önceki gün verilen tahliye kararının ardından devam etti. Karadağ, Nuriye Gülmen’i gördüğünde çok sarsıldığını söyleyerek, “Bu çocuğun nasıl bu hale getirildiğine inanamıyorum ama bugün güneşe çıkabildi” dedi.Eylem yapmaya başlayan 8 kişiye, polis ekipleri darp ederek müdahale etti. Görüntü alınmasını engelleyen polis ekipleri, eylemcileri darp ederken kalkanlarla set çekti. Karadğ’ın da içinde olduğu gözaltına alınan 8 kişi serbest bırakıldı.

‘Her gün aleyhine işliyor’

Gülmen’i sağlık kontrolünü yapmak üzere dün ziyaret eden Ankara Tabip Odası Yönetim Kurulu üyesi Doktor Benan Koyuncu, “Açlık grevinin 269. gününde ciddi bir kilo kaybı var. Nasıl zarar olduğu ve ne kadarı kalıcı olur onu şu an bilemiyoruz. Kritik bir durumda. Her an her şey olabilir. Her geçen gün onun aleyhine işliyor. Ama ailesinin, dostlarının, sevdiklerinin arasında olması ve dışarıda olması ona iyi gelmiş” diyerek bilgi paylaştı.

HÂLÂ İŞİMİZİ İSTİYORUZ

Dava sonucunu değerlendiren Semih Özakça, kendisi ile Nuriye Gülmen ve Acun Karadağ arasında bir fark olmadığını belirterek “Nuriye Abla iki tanığın ifadesi birbiriyle ve kendi içinde tutursız olan ifadeleri göz önünde bulundurarak bir ceza aldı. Ben tüm suçlamalardan beraat ettim, bu beni sevindirdi fakat biz direnişe başlamadan önce de terör suçlamalarıyla ilgili bir davamız yoktu. İşe dönme açısından bu bir kazınımdır, umuttur. Ancak bunu nihai kazanım olarak görmüyorum hala işimi geri istiyorum” ifadelerini kullandı. Adaletli bir karar olmadığını dile getiren Özakça, “Açlık grevim devam ediyor. Hücre hücre eriyorum. Suçsuzluğum kanıtlandığına göre işime derhal döndürülmek istiyorum. Bunun için gerekenin acilen yapılmasını istiyorum”

2142160cookie-check‘Tahliye olan Gülmen’in durumu kritik’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.