Tahrir Meydanı’ndan generallere öfke

Yönetimdeki Askeri Konsey yakın zaman önce parlamentoyu feshettiğini ve bütün yasama yetkisini devraldığını açıklamıştı.

Orduyu eleştiren çevreler bunun askeri darbe anlamına geldiğini söylüyor.

Askeri Konsey, ülkedeki karışıklık karşısında yetkilerini büyük çapta genişletme kararını almak zorunda kaldığını belirtiyor.

Konsey, televizyondan duyurulan açıklamada, geçen hafta sonu ikinci turu yapılan cumhurbaşkanı seçimlerinden çıkacak sonucu ”manipüle etmeyi” amaçlayan her türlü girişime karşı koyacağını söyledi.

Seçim komisyonunun sonuçları geçen perşembe günü ilan etmesi bekleniyordu, fakat yetkililer hile iddialarını incelemek için daha fazla zamana ihtiyaçları olduğunu söyleyerek sonuçların açıklanmasını erteledi.

Tahrir Meydanı’nda Cuma namazını kıldıran imam, Müslüman Kardeşler’in cumhurbaşkanı adayı Muhammed Mursi’nin seçimi kazandığının açıkça belli olduğunu söyledi.

Ancak bundan daha önce ikinci turda Mursi’nin karşısındaki tek rakip olan Ahmed Şefik düzenlediği basın toplantısında zafer ilan etmişti.

Hafta sonundan bu yana ilk kez basın toplantısı düzenleyen, Mübarek döneminin son başbakanı Ahmed Şefik, rakibi Müslüman Kardeşler’in adayı Muhammed Mursi’yi seçim komisyonunu baskı altında tutmak amacıyla ”oyunlar oynamakla” suçladı. (BBC)

Muhammed Mursi, sandıkların kapanmasından az bir süre sonra, seçim zaferini pazartesi günü ilan etmişti.

Şefik, Müslüman Kardeşler’in Tahrir Meydanı’nda toplanan on binlerce taraftarının düzenlediği gösterilerini eleştirdi ve bu eylemlerin seçim komisyonu üzerinde bir baskı unsuru olarak kullanıldığını ileri sürdü.

1346650cookie-checkTahrir Meydanı’ndan generallere öfke

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.