Takas edilen villalar vali yardımcısının başını yaktı!

YUSUF YAVUZ / AÇIK GAZETE – Antalya-Kaş’ta Kaymakamlık konutu ve personel lojmanı ile takas edilen iki lüks villa gelen tepkilerin ardından ikinci kez satışa çıkarıldı ancak yine alıcı çıkmadı. Villa takasıyla ilgili işlemlerde imzası bulunan Vali Yardımcısı ve YİKOB Başkanı Atıf Çiçekli’nin 13 Eylül’de yapılan görevlendirmede YİKOB’daki görevinin sona ermesi ise dikkat çekti…

Antalya Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı (YİKOB)  tarafından geçtiğimiz yıl kamuya ait lojmanlarla takas edilen Kaş’taki iki lüks villa ikinci kez satışa çıkarıldı, yine alıcı çıkmadı. 27 Ağustos’ta ihaleye çıkarılan taşınmazlar arasında yer alan iki villa için toplam 7 milyon 526 bin TL muhammen bedel belirlendi. KDV eklenmesiyle 8 milyon 880 bin 680 TL’ye satışa sunulan Çukurbağ Yarımadası’ndaki villalara alıcı çıkmadığı öğrenildi. Kaş’taki villa takasıyla ilgili işlemlerde imzası bulunan Antalya Vali Yardımcısı ve YİKOB Başkanı Atıf Çiçekli’nin 13 Eylül tarihli resmi yazı ile YİKOB’taki görevine son verilmesi ise dikkat çekti.

Kaş’taki Kaymakamlık konutu ve 6 daireden oluşan 3 katlı personel lojmanı ile takas edilen iki villadan birinin Antalya Valiliğinin kullanımına ayrılacağı diğerinin ise Kaymakamlık konutu olarak kullanılacağı açıklanmıştı. Konunun gündeme gelmesiyle kamuoyundan yükselen tepkilerin ardından Antalya Valiliği takas edilen villaların satılmasına karar vermişti. Ancak geçtiğimiz Haziran ayında ihaleyle satışa çıkarılan iki villa satılamamıştı.

KAYMAKAMLIK KONUTU NEDEN İKİ VİLLA İLE TAKAS EDİLDİ

Kaş’taki kaymakamlık konutu ve 3 katlı 6 daireden oluşan personel lojmanının eski olduğu gerekçe gösterilerek bakım ve tamirat masraflarının arttığı öne sürüldü. Bunun üzerine Antalya Valiliği’ne bağlı YİKOB İdari ve Mali İşler Müdürlüğü’nce, Kaş ilçesi Andifli Mahallesi’nde 1314 metrekarelik Kaş Kaymakam Konutu ve personel lojmanları ile Çukurbağ Yarımadası’nda 1289,82 metrekarelik şahsa ait taşınmaz ve üzerinde bulunan iki adet villa Eylül 2020’de takas edildi.

VİLLALARDAN BİRİ DEVLET BÜYÜKLERİNE, DİĞERİ KAYMAKAMA

Takas için oluşturulan kıymet takdir komisyonu Kaymakamlık konutu ile kamu personelinin kullandığı 3 katlı lojman ve 1314 metrekarelik arazisi için 8 milyon 260 bin TL bedel belirledi. Buna karşın Kaş Çukurbağ Yarımadası’nda bulunan iki villa ve 1289 metrekarelik arazisi için de 6.8 milyon değer biçildi. Villalardan birinin Kaş’ı ziyaret eden devlet büyüklerinin kullanımına sunmak üzere Antalya Valiliği’ne tahsis edileceği, diğerinin ise Kaş Kaymakamlığı konutu olarak kullanılacağı açıklandı.

HAZİRAN AYINDAKİ İHALEDE VİLLALARA ALICI ÇIKMADI

Kaş’ta ve ülke kamuoyunda tepkiyle karşılanan villa takasında kamu zararı ortaya çıktığı iddiaları gündeme gelirken Antalya Valiliği İçişleri Bakanlığı’nın da onayı ile yapılan takasa konu villaların satılacağını açıkladı. Bu kararın ardından ise villalar geçtiğimiz Haziran ayında Antalya Valiliği tarafından ihale yoluyla satışa çıkarıldı. 4 milyon 446 bin 240 TL ve 4 milyon 434 bin 440 TL’den ayrı ayrı ihale listesine konulan villalara alıcı çıkmayınca, yetkililer ‘rekabet ortamı oluşmadığı’ gerekçesiyle ihalenin ileri bir tarihe ertelendiğini açıkladı.

İKİNCİ İHALEDE DE ALICI ÇIKMAYAN VİLLALAR ELDE KALDI

Antalya Valiliği’nin 27 Ağustos 2021 tarihinde yaptığı taşınmaz ihalesi listesine konulan Kaş’taki iki villaya yine alıcı çıkmadı. Son ihalede iki villa için toplam 7 milyon 526 bin TL muhammen bedel belirlendi. KDV eklenmesiyle 8 milyon 880 bin 680 TL’ye satışa sunulan villalar bir kez daha valiliğin elinde kaldı.

VİLLA TAKASINDA İMZASI OLAN VALİ YARDIMCISININ GÖREVİ DEĞİŞTİ

Bu gelişmenin ardından Antalya Valiliği Vali Yardımcıları arasındaki görev- iş bölümü 13 Eylül 2021 tarihinden itibaren geçerli olmak üzere yeniden düzenlendi. İlgili kurum ve kuruluşlara gönderilen 10 Eylül tarihli resmi yazıda vali yardımcılarının yeni görev alanları belirtildi. Buna göre daha önce Antalya Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığını da (YİKOB)  yürüten Vali Yardımcısı Atıf Çiçekli’nin bu görevinin sona ermesi dikkat çekti. Çiçekli’nin yerine Antalya YİKOB’un başına Antalya Vali Yardımcısı Yalçın Sezgin getirildi. Görev değişikliğinin takas edilen villaların kamuoyunda yarattığı rahatsızlıkla bir ilgisinin olup olmadığı hakkında bir açıklama yapılmadı.

KAŞ’TAKİ KAMU PERSONELİ BARINMA SORUNU YAŞADI

Antalya YİKOB’un Başkanlığı’nı yürüten Vali Yardımcısı Atıf Çiçekli’nin Kaş’taki villa takasıyla gündeme gelmesi kamuoyunda tepkiyle karşılanmıştı. Kaymakamlık konutu ve personel lojmanlarının boşaltılmasının ardından Kaş’taki bazı kamu personelinin ilçedeki konut sıkıntısı ve yüksek kiralar nedeniyle barınma sorunu yaşadığı ve bazı görevlilerin Demre ilçesinden görev yerine gidip geldiği öne sürülmüştü.

TAVUK ÜRETİMİNDEN İÇECEĞE, PAZARLAMADAN VALİ YARDIMCILIĞINA

Antalya Valiliği’nin resmi web sitesinde yer verilen bilgilere göre, 1998’de Gelibolu İmam Hatip Lisesi, 2001’de Tekirdağ Lisesi, 2006’da ise Akdeniz Üniversitesi Siyaset Bilimi ve Kamu Yönetimi bölümünde eğitimine devam eden Vali Yardımcısı Atıf Çiçekli, 2002 yılında Antalya’da muhtelif işyerlerinde satın alma, satış ve pazarlama biriminde çalıştı. 2004 Coca-Cola Satış Pazarlama, 2005’te Uluslararası Expo fuarlarında organizasyon, 2006’da Broiler Tavuk Yetiştiriciliği yaptı. 2008’de Mülki İdare Amirliği görevine getirilen Atıf Çiçekli, 2009’da Kırklareli-Pınarhisar’da, 2011’de Çorum Laçin’de, 2013’de Ağrı-Taşlıçay kaymakamlığı ve Ağrı Vali Yardımcılığı görevlerini yürüttü. 2014’te Van-Saray Kaymakamlığının yanı sıra Kapıköy Sınır Kapısı’nda Mülki İdare Amirliği görevini yapan Çiçekli, 2015’te Van Vali Yardımcısı olarak görevlendirildi. 2016 yılında Van’ın Edremit ilçesine kaymakam olarak atanan Atıf Çiçekli, aynı zamanda Edremit Belediyesi’ne Kayyım olarak görevlendirildi.

Ağustos 2019’da Antalya’ya Vali Yardımcısı olarak atanan Atıf Çiçekli, aynı zamanda YİKOB Başkanlığı’nı da yürütüyordu. 13 Eylül itibari ile YİKOB Başkanlığı sona eren Çiçekli’nin Antalya Vali Yardımcılığı görevi ise devam ediyor.

2552680cookie-checkTakas edilen villalar vali yardımcısının başını yaktı!
Önceki haberAlman basını seçimi yorumladı
Sonraki haberBinbir yüzlü kapitalizm, nelere kâdir değil ki?
YUSUF YAVUZ
YUSUF YAVUZ (GAZETECİ-YAZAR) Isparta, Sütçüler'de doğdu. 1990’da edebiyatla ilgilenmeye başladı. Deneme ve inceleme tarzındaki ilk yazıları 1996 yılında 'Atatürkçü Ses' Dergisi’nde yayımlandı. Aynı yıl yerel ölçekte yayın yapan kanallarda 'Dönence' başlıklı radyo ve televizyon programları hazırlayıp sundu. 1999 yılında Antalya'da kurulan Müdafaa-i Hukuk Dergisi’nde yazmaya başladı. 2001’de Gazete Müdafaa-i Hukuk’ta Muhabir-Temsilci olarak görev aldı. Daha sonra adı 'Yeniden Anadolu ve Rumeli Müdafaa-i Hukuk' olan dergiyle bağını temsilci-yazar olarak sürdürdü. 2001-2007 yılları arasında Kaş Kitap Şenliğini organize ederek başta çocuklar ve gençler olmak üzere yöre insanının kültür, sanat ve edebiyat çevreleriyle buluşmasını sağladı. 2005 yılında Muğla ve Antalya arasındaki sahil bandında yaşanan yabancılara toprak satışına ilişkin yaptığı araştırmalar önemli etkiler yarattı. Deneme, inceleme, röportaj, düz yazı, haber ve yorumları; Cumhuriyet Akdeniz, Odatv, Yeni Harman, Edebiyat ve Eleştiri, Yolculuk, Evrensel, Atlas, Magma, Aydınlık, Birgün, Açık Gazete gibi dergi ve gazetelerde yayımlandı. Antalya merkezli VTV Televizyonunda, Pelin Gel Ağan'la birlikte 'İki Ağaç İçin' adıyla 16 bölümden oluşan bir program hazırlayıp ve sundu. Kanal V Televizyonunda, Biyomühendis Çağlar İnce ile birlikte, Yörük kültürünü ve tarihsel köklerini ele alan 'Islak Çarıklar' adlı belgesel haber programı hazırlayıp sundu. Araştırma yazılarından bazıları, 'Yer Bize Çimen Verdi' ve 'Darağacına Takılan Düşler' adıyla belgesel filmlere de konu olan Yavuz, şu sıralar 'Islak Çarıklar' adlı bir belgesel haber programı için çalışmalarını sürdürüyor. Ağırlıklı olarak arkeoloji, çevre, kentsel dönüşüm ve tarım konularını ele alan çalışmalar yapmayı yazılı ve görsel medyada sürdüren Yavuz, yıkım politikalarıyla tarımdan hayvancılığa, kültürden mimariye kırsal yaşamın dönüşümünü ele alan araştırma yazılarıyla tanınıyor. Ziraat Mühendisleri Odası Basın Ödülü, Çağdaş Gazeteciler Derneği Belgesel ödülü, Türkiye Ziraatçılar Derneği Tarım ödülü, Kubaba Derneği kültür hizmeti ödülü'nün yanı sıra Türkiye Ormancılar Derneği gibi çeşitli meslek odası, kurum ve kuruluşlar tarafından ödüle layık görülen Gazeteci Yusuf Yavuz, Likya'dan Teke yöresine uzanan coğrafyadaki su kültürüne ilişkin uluslararası bir sanat projesinin de danışmanlığını ve metin yazarlığını üstleniyor.

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.