İş takipçilerinden uzak durun

SGK Antalya Müdürü Erol, vatandaşların SGK’daki işleri için “İş takipçileri”ne yüksek miktarlarda para ödediklerini duyduklarını belirtti.


Yeni yapılandırılan SGK’da güler yüzle hizmet verdiklerini ifade eden Erol, vatandaşların, başta emeklilik olmak üzere kurumdaki işlemlerini üçüncü kişilere yaptırmamaları çağrısında bulundu. SGK’da vatandaşların işlemlerine yardımcı olmak ve hızlandırmak amacıyla “Rehberlik ve Danışmanlık” birimi kurduklarını anlatan Erol, şunları kaydetti:


“SGK’da işi olan vatandaşlarımızın, işlerinin uzun süreceği gerekçesiyle iş takipçilerine yüksek bedel ödediklerini duyuyoruz. Emekli aylığının bağlanması için 4 bin YTL alanlar var. Vatandaşlarımız emeklilik ve maaş bağlama ile ilgili iş takipçisi yerine SGK’ya başvursun. Boş yere umut tacirlerine para ödemesinler. Umut tacirlerinin ekmeğine yağ sürmesinler. Bir ay içinde emekli maaşı bağlanıyor. SGK, tüm vatandaşlarımıza açık.”


Vatandaşın, iş takipçisinin kendileri olduğunu ifade eden Erol, emekli olmak isteyen sigortalıların işlemlerinin hızladırılması için 4-5 ay önceden kuruma başvurup, çeşitli yerlerdeki çalışma sürelerini birleştirmelerini istedi.

1058280cookie-checkİş takipçilerinden uzak durun

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.