Taksim’de 1 Mayıs’a Vali engeli

Vali, ”(İlla biz kanunun öngördüğü yerlerde değil de kanunun öngörmediği yerlerde bir toplantı yapmak isteriz) derlerse, ben kanun ve nizam hakimiyetini sağlamakla yükümlüyüm. Ben de onun gereklerini uygulamakla zorunluyum” dedi.


İstanbul Valiliğinde gazetecilerin sorularını yanıtlayan Vali Güler, TÜRK-İŞ, DİSK ve KESK yöneticilerinin yarın İçişleri Bakanlığına giderek, 1 Mayıs’ın Taksim’de kutlanmasına ilişkin görüşeceklerini hatırlatması üzerine, kanunun, İstanbul’da toplantı ve gösteri yürüyüşü yapılacak alanların önceden ilan edileceğini söylediğini kaydetti.


İstanbul’da Kadıköy, Kazlıçeşme ve Çağlayan alanlarının toplantı ve gösteri yürüyüşü için belirlenen alanlar olduğunu hatırlatan Güler, ”Taksim, İstanbul’da toplantı ve gösteri yürüyüşü yapılacak alanlar arasında sayılmamıştır” dedi.


Güler, kişilere tanınan hak ve özgürlüklerin sonuna kadar kullanılmasından yana olduklarını dile getirerek, ”Ben sendikaların da bize anlayış göstereceğini, hiçbir kanunsuz işleme tevessül etmeyeceklerini tahmin ederim” diye konuştu.
Vali Güler, Taksim’de, toplantı ve gösteri yürüyüşü yapılamayacağını belirterek, ”Geçtiğimiz yıl yaşanan sıkıntıların bu yıl da yaşanmasını istemiyoruz. İstanbul, buna müstahak değil. İstanbullu’ya kabus yaşatmaya kimsenin hakkı yoktur” dedi.

1058170cookie-checkTaksim’de 1 Mayıs’a Vali engeli

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.