Talat ile Hristofyas için tarih belirlenemedi

BM Genel Sekreteri Ban Ki-mun’un Kıbrıs Özel Temsilcisi Michael Möller, KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat ile Kıbrıs Rum Yönetimi lideri Dimitris Hristofyas’ın bir araya gelmesi için henüz bir tarih belirlenmediğini, ancak birkaç gün içinde bir tarih saptanacağını söyledi.


Möller, Cumhurbaşkanı Talat ile görüşmesinin ardından yaptığı açıklamada, Talat ile iyi bir görüşme yaptığını, her iki liderin de buluşmaya ve çözüme istekli olduğunu, liderlerin bu ayın ikinci yarısında görüşeceklerini ifade etti. 


Özel Temsilci, Talat ve Hristofyas’ın ne zaman görüşeceklerine dair bir tarih belirlenmediğini, ancak birkaç gün içinde bir tarih belirleneceğini söyledi. 


Möller, Lokmacı kapısının açılmasıyla ilgili soru üzerine, her iki tarafın da kapının açılmasına olumlu baktığını, karar verilmesi halinde kapının kısa sürede açılabileceğini söyledi. Möller, “Açılmasından umutluyum” dedi. 


Michael Möller, başka bir soru üzerine, BM misyonunun Kıbrıs’a ne zaman geleceğinin henüz belli olmadığını kaydederek, Mart sonu, Nisan başı olabileceğini belirtti.

706700cookie-checkTalat ile Hristofyas için tarih belirlenemedi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.