Talat: Kıbrıs Türkü Annan Planı’na bağlıdır

Türk-Amerikan Konseyi Başkanı James Holmes’u kabul eden Talat, görüşmenin basına açık bölümünde yaptığı konuşmada, ”adanın yeniden birleşmesini isteyen Kıbrıs Türkünün Annan planına bağlı olduğunu ve adaya barışın, BM gözetiminde yürütülecek müzakerelerin desteklenmesiyle geleceğine inandığını” belirtti.


Kıbrıs Türkünün çözüm istencinde bir değişiklik olmadığını, Rumların uzlaşmazlığı karşısında çözüm için çaba harcadıklarını kaydeden Talat, ayrıca izolasyonların kaldırılması yönünde uğraş verdiklerini söyledi. Talat, özellikle olumsuz etkisi büyük olan ekonomik izolasyonların ortadan kaldırılmasının şart olduğunu vurguladı. 


Talat, ”Sizin ziyaretiniz ve izolasyonların kaldırılmasını desteklemeniz bizim için çok değerli. Teşekkürler. Umarım gelecekte daha fazla işbirliğimiz olur” diye konuştu.


James Holmes da Kıbrıslı Türklerin plana sıkı sıkıya bağlanmasını takdirle karşıladığını ifade ederek, ”Buna azimle devam etmeniz çok önemli. İçinde bulunulan süreç hem Türkiye hükümeti hem de Kıbrıs Türk halkı için çabalama zamanıdır. Gelecek, başarınıza ve Türkiye ile sizin AB üyeliğinize bağlıdır” dedi.


Kıbrıs Türkünün aynı zamanda ticari ilişkiler kurmasını da istediklerini söyleyen Holmes, özel sektörde bu yöndeki fırsatların yaratılıp yaratılmayacağını görmek amacıyla adaya geldiğini kaydetti.

682750cookie-checkTalat: Kıbrıs Türkü Annan Planı’na bağlıdır

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.