Talat, Moon görüşmesinden çok memnun

Cumhurbaşkanı Talat, bu sabah 11’inci İKÖ zirvesinin yapıldığı Senegal’in başkenti Dakar’da BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon ile 40 dakika görüştü.


Görüşmeye Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Turgay Avcı da katıldı. Talat görüşmeden sonra TAK ve BRT’ye yaptığı açıklamada, BM’nin aktif olarak yer alacağı bir sürecin başarıya ulaşma şansının yüksek olacağını Genel Sekreter’e söylediğini belirtti.
 Talat, çözüm ihtiyacının ivediliğini vurguladığını, ayrıca 2008 yılı sonuna kadar bir çözüme ulaşmanın erişilebilir bir hedef olduğunu Genel Sekreter’e bildirdiğini söyledi.


Talat, Genel Sekreter’in Siyasi İşlerden Sorumlu Yardımcısı Lynn Pascoe’yu Kıbrıs’a göndereceğini belirttiğini ifade etti.


Talat, “Genel Sekreter yapacağı araştırmadan sonra BM’nin bir tutum ortaya koyacağını söyledi. Hakikaten girişim yapacağı izlenimi edindim. Görüşmeden çok çok memnun kaldım” dedi.


Temaslarına gün boyu devam edecek olan Cumhurbaşkanı Talat,  İKÖ Genel Kurulu’ndaki konuşmasını yarın akşam yapacak.  Talat, Cumartesi KKTC’ye dönecek.

706890cookie-checkTalat, Moon görüşmesinden çok memnun

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.