Talat Türkiye’ye, Hristofyas Atina’ya…

Talat, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la görüşmek üzere Ankara’ya gidiyor.


Talat, Marmara Üniversitesi öğrencilerinin seçimiyle “yılın devlet adamı” ödülünü almak üzere çarşamba günü İstanbul’a gidecek. İstanbul’dan Ankara’ya geçecek Talat, Türkiye Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’la Kıbrıs konusundaki gelişmeleri değerlendirecek.


Talat’a Ankara ziyaretinde, çalışma arkadaşlarından oluşan bir heyet eşlik edecek.


HRİSTOFYAS SALI GÜNÜ ATİNA’YA GİDECEK


Öte yandan Rum Yönetimi’nin çiçeği burnunda başkanı Hristofyas, salı günü Atina’yı ziyaret edeceğini ve ziyaretin Perşembe günü tamamlanacağını belirtti. Hristofyas, Atina’nın ardından Brüksel’e gidecek.


Hristofyas, “Kıbrıs sorununun çözümü için ciddi şekilde çalışmak için karşılıklı yorumlardan kaçınmak gerektiğini” söyledi.


Rum basınına göre, Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’ın, BM Genel Sekreteri Ban Ki Moon’a gönderdiği mektupla ilgili görüşü sorulan Hristofyas, “Kıbrıs sorununun çözümü konusunda ciddi şekilde çalışmak istiyorsak, karşılıklı yorumlardan kaçınılması gerekir. Sayın Talat’a mesajım budur” dedi.


Hristofyas, dünkü yemin töreninde ortaya koyduğu çözüm parametrelerine ve standartlarına göndermede yaparak, “Olgular programımda nettir ve diğer taraftan da anlayış olmasını umuyorum” diye konuştu.


Rum basını, Hristofyas’ın açıklamasını, “Kıbrıs Türk liderliğine ilk mesaj” olarak yorumladı.


BM Genel Sekreteri’nin Kıbrıs’taki Özel Temsilcisi Michael Möller ile Pazartesi günü görüşeceğini  anımsatan Hristofyas, BM Genel Sekreteri’ne mektup göndermek niyetinde olup olmadığı sorusuna karşılık, “Mesai arkadaşlarımla görüşerek bazı şeyleri inceleyeceğim. BM Sekreteryası, BM Genel Sekreteri ve Güvenlik Konseyi’nin 5 daimi üyesine yönelik hareketler olacak” dedi.

706620cookie-checkTalat Türkiye’ye, Hristofyas Atina’ya…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.