Talat’ın Güney’e geçişi Rum basınında

Rum basını; Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’ın önceki gün Lokmacı kapısından Güney Kıbrıs’a geçerek “Ledra Yolu’nda” (Uzun Yol) dolaşması ve burada yer alan Kıbrıslı Rum dükkan sahipleri ve esnafla sohbet etmesine ilişkin haberlere geniş yer verdiler.


FİLELEFTHEROS: “Talat’dan Ledra Yolu “Durumu Yerine Görme Amaçlı” Ani Ziyaret – Ona Kahve, Dondurma ve …Theodorakis Ismarladılar” başlığı altında verdiği haberinde; Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’ın Lokmacı kapısından geçerek Uzun Yol’a gerçekleştirdiği ziyaretin “etkileşim operasyonu olduğunun açıkça görüldüğünü ancak bu durumun ziyaretin önemini azaltmadığını” yazdı.


Gazete; Cumhurbaşkanı Talat’ın Uzun Yol esnafından gördüğü ilginin Talat’ın bizzat kendisini bile şaşırttığını belirtti ve gezisi sırasında Talat’a dondurma, kahve ve Yunan müzisyen Theodorakis’in CD’sinin hediye edildiğini vurguladı.


Haberde ayrıca; Cumhurbaşkanı Talat’ın gezisi sırasında; Lokmacı’nın açılmasının önemine dikkat çektiği ancak bunun Kıbrıs sorununun çözümü anlamına gelmediğini vurguladığı da yer aldı.


STEFANU: KOLAYLIK SAĞLANDI


HARAVGİ: “Talat Sadece Özgür Bölgeleri Görmek İçin Geldi – Hükümet Kolaylık Sağladı” başlıkları altında verdiği haberinde; Rum Hükümet Sözcüsü Stefanos Stefanu’nun dün akşam üzeri bir açıklama yaptığını ve Cumhurbaşkanı Talat ile beraberindekilere Rum hükümeti tarafından geçiş noktasında kolaylıklar sağlandığını söylediğini yazdı.


Habere göre Stefanu; Rum hükümetinin Talat’ın “Uzun Yol” ziyaretinden haberdar olduğunu belirtti ve şunları söyledi:


“Sn. Talat küçük bir uyarı ile bize özgür bölgelere geçmek istediğini haber etti. Elbette hükümet sadece geçmesine izin vermekle kalmadı bunu kolaylaştırdı. Ayrıca kendisi Kıbrıs Türk toplumunun lideridir ve biz teması, iletişimi ve iyi havayı kolaylaştırmayı istiyoruz”.


Stefanu; Rum Yönetimi Başkanı Dimitris Hristofyas’ın da birçok kez beraberindeki heyetlerle KKTC’ye pasaport işlemlerine tabi tutulmadan geçmiş olduğunu hatırlatarak Talat ve beraberindekilere aynı kolaylığın kendileri tarafından sağlandığını vurguladı.


Diğer gazeteler konuya ilişkin haberlerini şu başlıklar altında yansıttılar:


POLİTİS: “İyi Niyet Yolunda Gezinti – Talat Siyasi İstek Mesajlarıyla Ledra’da – Uzunyolda Gülücükler”.
SİMERİNİ: “Sağlı Sollu Mesajlar – Talat Şaşkınlığı – Ledra’da Yürüdü Vatandaşlarla Konuştu”.
ALİTHİA: “Talat Ledra Civarlarında  – Rembetika Satın Almak İçin Gezindi”.
MAHİ: “Çocukluk Yıllarının Geçtiği Bölgeyi Görmek İçin Geldi”.

707520cookie-checkTalat’ın Güney’e geçişi Rum basınında

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.