Taliban’dan parlamentoya silahlı saldırı

Taliban örgütü, Afganistan’ın başkenti Kabil’de parlamento binasına saldırdı.

Afganistan parlamentosundaki üst düzey polis yetkilisi Vahit Amerhil, militanların önce bomba yüklü bir aracı bina önünde infilak ettirdiğini açıkladı.

Amerhil, ardından parlamentonun yakınında inşaat halindeki bir binadan Taliban militanlarının ateş açmaya başladıklarını buna karşılık veren güvenlik güçleri ile çatışmanın devam ettiğini söyledi.

Afganistan Taliban örgütünün sözcüsü Zabihullah Mücahit, çatışmaların başlamasının hemen ardından yaptığı açıklamada saldırıyı üstlendi.

Zabihullah parlamento binasına intihar eylemcileriyle saldırdıklarını ve çatışmaların sürdüğünü söyledi.
Silahlı çatışmada ölü ya da yaralı olup olmadığı henüz bilinmiyor.

Afganistan Savunma Bakanı olması beklenen Masum Stanikzai hakkında bugün parlamentoda güven oylaması yapılacaktı.

İKİ İLÇE TALİBAN’IN KONTROLÜNDE

Taliban’ın ülkenin kuzeyindeki Kunduz kentinin Daşte Erçi ve Çar Dere ilçelerini de ele geçirdiği belirtildi.

Daşte Erçi Kaymakamı Nesruddin Sadi, Afgan güçleri ve Taliban militanları arasında bir hafta önce başlayan ve dün gece şiddetlenen çatışmaların sonucunda, Daşte Erçi ilçesinin kontrolünün bu sabah Taliban’a geçtiğini söyledi.

Yardım istediklerini ancak yanıt alamadıklarını belirten Sadi, “Kimse yardımımıza koşmadı. Biz de ilçeden çıkmak zorunda kaldık” dedi.

Taliban Sözcüsü Zabiullah Mücahid ise, Kunduz kentinin Daşte Erçi ilçesinde kontrolü sağladıklarını ifade ederek 14 karakol, onlarca araç ve çok sayıda silah ele geçirdiklerini iddia etti.

Kunduz İl Şura Başkanı Muhammed Yusuf Ayubi de dün gece Afgan güçleri ve Taliban militanları arasında şiddetlenen çatışmaların ardından kentin Çar Dere ilçesinin Taliban’ın kontrolüne geçtiğini duyurdu.

1456060cookie-checkTaliban’dan parlamentoya silahlı saldırı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.