İtalya seçime koşuyor…

İtalya’daki yasalar gereği, parlamentonun feshini müteakip 70 gün içerisinde genel seçimin yapılması gerekiyor. Bakanlar Kurulunun bugün genel seçim için kesin tarihi belirlemesi bekleniyor. Genel seçim tarihinin 13-14 Nisan olarak kararlaştırılacağına neredeyse kesin gözüyle bakılıyor.

Cumhurbaşkanı Napolitano, bugün yaptığı konuşmada, parlamentoyu feshetmekten büyük üzüntü duyduğunu, ancak bunun “kaçınılmaz bir tercih” olduğunu söyledi. Napolitano, sandığa gidilmeden önce seçim yasası reformunu yapmak üzere geçici hükümet oluşturulamamasının da kendisini üzdüğünü ifade ederek, “Bu reform yapılmaksızın, seçmenleri sandık başına çağırmak durumunda kaldığım için üzgünüm. Bu durum parlamentoda normal bir görev değişiminin mümkün olmaması, bir anormali teşkil etmektedir. Erken seçimin zorunlu olması, ülkemizin yönetilebilirliğini de olumsuz etkilemektedir” dedi.

İtalya’ya sağlıklı ve diyaloğa dayalı bir seçim kampanyası dönemi yaşaması dileğinde bulunan Napolitano, “İtalya’nın içinde bulunduğu bu zor dönemde, tüm siyasi partileri, sorumlu biçimde hareket etmeye çağırıyorum” diye konuştu.

1166200cookie-checkİtalya seçime koşuyor…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.