İtalya’da ‘Neo faşist ittifak’

Bush, Berlusconi’yi telefonla arayarak, erken genel seçimlerdeki zaferinden dolayı kendisini tebrik etti.

Berlusconi, merkez sağ koalisyonun yeni zaferinin ardından üçüncü kez İtalya’nın başbakanı olmaya hak kazandı.
 
“EN SAĞCI HÜKÜMET”

İngiltere’nin ciddi ulusal basını İtalya’daki genel seçimlere geniş yer ayırdı.

The Guardian seçimler sonrası ülkede Silvio Berlusconi liderliğinde son 14 yılın en sağcı hükümetinin kurulacağını yazdı. Gazete yeni hükümetin ılımlıları değil, Gianfranco Fini’nin, neo-faşist Ulusal İttifakı’nı içereceğine dikkat çekti.

The Guardian başyazısında ise Silvio Berlusconi’nin hükümeti kursa da yeterli güce sahip olmayacağını belirtti. Gazete bu duruma gerekçe olarak, Berlusconi’nin, 1995’te ilk hükümetinin dağılmasına neden olan ancak küçük partiler arasında son seçimlerden en kârlı çıkan grup olan ayrılıkçı ve göçmen karşıtı Kuzey Ligi’nin desteğine muhtaç olmasını gösterdi.

The Guardian’a göre İtalya’nın sorunları bir gün belki de o kadar ciddileşecek ki, sağ ve sol partiler bir ulusal birlik hükümeti kurmak zorunda kalacak…

Benzer görüşleri savunan The Independent de, Silvio Berlusconi’nin neo-faşist müttefiki sayesinde yeniden iktidara geldiği kanısında…

The Independent, hükümeti en çok etkileyebilecek koalisyon ortağı olarak gördüğü Kuzey Ligi’nin yükselişinde, Romen göçmenlerin sayısındaki artışın rol oynadığını belirtti. Gazete başyazısında ise daha da tehlikeli gördüğü bir ihtimalden şöyle söz ettiş:

“Belki Silvio Berlusconi artık değişecek. Fakat eğer değişmezse, İtalya beş yıl daha gerileyecek. Ancak daha da kötüsü eğer ona yakın bazı çevrelerden gelen haberler doğruysa, Silvio Berlusconi bu beş yıl sonrası yedi yıl da cumhurbaşkanı olmak istiyor. Umarız işte bu asla olmaz!”

The Daily Telegraph ise İtalya’da bazı şeylerin hiç değişmediğini; dün başbakan seçilen Silvio Berlusconi’nin yargılandığı davanın cuma günü Milano’da süreceğini yazdı.

Silvio Berlusconi, İngiltere’de 2012 olimpiyatlarının organizasyonundan sorumlu bakan yardımcısı Tessa Jowell’ın eski eşi İngiliz avukat David Mills’e rüşvet vermekle suçlanıyor.

Savcılara göre 600 bin dolarlık ödeme, Mills’in 1990’lı yıllarda Berlusconi aleyhindeki iki ayrı davada verdiği olumlu ifadelerin ödülü.

Gazete başyazısında da İtalya için “Avrupa’nın hasta adamı” ifadesini kullandı. İtalya’da son 63 yılda kurulacak 62. hükümetin, ülkenin ekonomik sorunlarına çözüm bulacağı yönünde çok az umut olduğunu da ekledi.

1170090cookie-checkİtalya’da ‘Neo faşist ittifak’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.