İtalya’da sağcı Berlusconi kazandı

Sandık başı anketleri, Berlusconi’nin Meclis’te ve Senato’da net bir üstünlük sağlayacağını ortaya koydu. Berlusconi, galibiyetinin netleşmesinin ardından yaptığı ilk açıklamada, ”Kazandım. Bu, büyük bir sorumluluk. Ülkeyi beş yıl ben yöneteceğim” dedi.

Berlusconi, seçmenlere de teşekkür ederek, ”Sonucu büyük bir heyecanla izliyorum. Bu insanların bana güvendiğinin göstergesi. Herkese yürekten teşekkür ediyorum” diye konuştu. Berlusconi, adalet, eğitim ve sağlık reformlarının, kuracağı hükümetin öncelikli konuları olacağını kaydederek, ”Reformlar konusunda muhalafetle de işbirliğine açık olacağız” dedi. ZAFERİ KESİNLEŞTİ

Silvio Berlusconi liderliğindeki merkez sağın zaferi, sandıktaki oylara göre de kesinleşti. İçişleri Bakanlığı tarafından açıklanan, sayımı tamamlanmış oyların dağılımına ilişkin kesin olmayan sonuçlara göre Berlusconi Meclis’te de Senato’da da net bir zafer elde etmiş bulunuyor. Açıklanan oy yüzdelerine göre Berlusconi’nin, rakibi Veltroni’yi mecliste 99, senatoda ise 22 sandalyelik farkla geçmesi bekleniyor.

1170080cookie-checkİtalya’da sağcı Berlusconi kazandı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.