Tanju Özcan’a CHP’den kesin ihraç yolu

Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, belediye meclisinde bir kadın meclis üyesiyle yaşadığı diyalog gerekçesiyle kesin ihraç istemiyle disipline sevk edildi. Özcan’ın daha önce de göçmen karşıtlığı tepki çekmiş ve belediyede yabancıların faydalandığı bazı belediye hizmetlerine zam yapılmasını sağlamıştı.

CHP’li Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, belediye meclisinde bir kadın meclis üyesiyle yaşadığı diyalog gerekçesiyle kesin ihraç istemiyle disipline sevk edildi.

Gelişmeyi yazılı basın açıklaması ile duyuran CHP Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Seyit Torun, Tanju Özcan’ın yine bir kadınla ilgili sözleri nedeniyle uyarı aldığını bu uyarının üzerine kadın belediye meclis üyesine yönelik girdiği diyalog ve cinsiyetçi yorumları nedeniyle “kesin ihraç” istemiyle Yüksek Disiplin Kurulu’na oy birliği ile sevkedildiğini belirtti.

Seyit Torun”un açıklaması şöyle:

“Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan tarafından, bir süredir ortaya konulan tutum ve davranışlar Genel Merkezimiz tarafından hassasiyetle takip edilmektedir. Tanju Özcan bu kapsamda Genel Merkezimiz tarafından pek çok kez sözlü olarak uyarılmıştır. Ayrıca, bir kadın hemşehrisi ile ilgili anısını anlatırken kullandığı ifadeler nedeniyle Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edilmiş ve “uyarı” ile cezalandırılmıştır. Tanju Özcan’ın “uyarı” cezasının ardından, 16 Mayıs 2022 tarihinde gerçekleştirilen Bolu Belediye Meclisi Toplantısında bir kadın belediye meclis üyesi ile girdiği diyalog, cinsiyetçi yorum ve sözleri Merkez Yönetim Kurulumuzun 13 Haziran 2022 tarihli toplantısında, kapsamlı olarak değerlendirilmiştir. Bu kapsamda; Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan’ın parti sorumluluğu ile bağdaşmayan tutum ve davranışları nedeniyle, “kesin ihraç” istemiyle “tedbirli” olarak Yüksek Disiplin Kurulu’na sevk edilmesine oy birliği ile karar verilmiştir.”

2614630cookie-checkTanju Özcan’a CHP’den kesin ihraç yolu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.