‘Tanrı onlardan razı olsun!’

İngiltere’nin ciddi ulusal gazetelerinden The Independent’de Matthew Norman ”Polis devleti değiliz hala ama, on yıl öncesine göre polis devletine çok daha yakınız” yorumuyla yanlış yasalar ve teknoloji sayesinde “otoriter bir rejim olmamanın bütün güvenceleri”nin birer birer yok edildiğini öne sürdü.


Matthew Norman’ın yorumu şöyle:


”Terör tehlikesinin ne kadar büyük olduğunun bu tartışmada hiç bir önemi yok. Adaletin bazı prensipleri, medeni olma iddiasındaki bir toplum için öylesine temel önem taşırlar ki, hiç bir tehdit bunların kenara itilmesini ya da sınırlandırılmasını haklı gösteremez.


Yazar ”Bu tehlikeyi gören bir kısım medya, bazı bağımsız düşünceli milletvekilleri ve Yüksek Mahkeme yargıcı Sullivan gibileri Başbakan Blair ve onu izleyecek politikacıların İngiltere’yi çirkin, baskıcı bir küçük ülkeye dönüştürmesinin önündeki üç engeli oluşturuyorlar. Allah razı olsun” değerlendirmesini yaptı.


İNGİLTERE’DE YÜKSEK MAHKEME’NİN KARARI


Yüksek mahkeme hakkında delil bulunmamasına karşın ‘kontrol emri’ uygulamasıyla gözaltında tutulma yetkisini Avrupa İnsan Hakları Sözleşmesi’ne aykırı olduğu için reddetmişti.


Yargıç Sullivan, haklarında yeterli delil bulunamadığı için yargılanamayan kişileri, evlerinde günde 18 saate kadar kapalı tutan, bilgisayar ve cep telefonu kullanmalarını yasaklayan, bedenlerine elektronik izleme aygıtları yerleştiren ve kendileriyle görüşmek isteyenlerin, fotoğraflı bir başvuruyla izin istemelerini şart koşan İçişleri Bakanı’nın yasadışı davrandığını söylemişti.


İLGİLİ HABER: Birey hakkı terör paranoyasını yendi

792420cookie-check‘Tanrı onlardan razı olsun!’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.