Tanrıya inanmayan kadın papazın işi zor!

Teresa McBain adlı kadın papaz, Pazar günü ayinleri yaklaşırken yapacağı vaizde kendisini dinlemeye gelenlere Tanrı’yı anlatmaya kalkışınca karın ağrısı çekip zar zor işini tamamladığını söyledi. Ateist-Tanrıtanımaz Papaza göre iş başka, inanç başka idi.

Florida’daki United Methodist Kilisesi’nde görevli olan 44 yaşındaki Teresa, bir süre evvel birden bire Tanrı’nın olmadığını, din kitaplarında anlatılan her şeyin bir masaldan ibaret bulunduğunu düşünüp dinsiz ve tanrısız kalmayı tercih etti.

Amerikan Ordusu’nda görevli bir subay olan eşi ve çocukları hâlen dindar ve Tanrı inancıyla yaşarken, ayrıca kendisini her Pazar günü dinlemeye gelen yüzlerce Hıristiyan varken, dinsizliğini alenen açıklayan ve bunu söylemekten çekinmeyen Teresa, bütün bu samimi itirafına karşılık papaz kürsüsünden istifa etmedi.

Aksine Teresa’nın dinleyenleri, o ateist olduğunu söyledikten sonra artış gösterdi ve başka kasabalardan, kentlerden Teresa’yı dinlemeye gelenlerin sayısı birden çoğaldı. Teresa, ABD’nin TRT’si sayılan Ulusal Halk Radyosu-NPR’a verdiği bir özel mülakatta, ¨Bütün bunlardan dolayı rahatsızım, ama gelgelelim mümin Hıristiyanlar beni dinlemeye gönüllü olarak kiliseye geliyor, onları bırakamıyorum ve bir papaz olarak işimi yapıyorum¨ dedi.

1539070cookie-checkTanrıya inanmayan kadın papazın işi zor!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.