‘Tarihi kırılma yaşanıyor…’

Baykal, ”Söz konusu olay, hepimiz çok iyi biliyoruz ki bir kaç bin genç kızımızın üniversitede türbanlı olarak okuma hakkını elde etme mücadelesinin ötesindedir” diye konuştu.


Partisinin grup toplantısında konuşan Baykal, şöyle devam etti:


”İnsanların mezhep ayrımı, inanç farklılıklarından dolayı, hangi temel haklarından yoksun bırakıldığını hepimiz çok iyi biliyoruz. Buna karşı sessiz, ilgisiz kalıp, istemediği halde milyonlarca insana zorunlu din dersi verip, sonra birkaç bin öğrencinin başı kapalı okuma hakkı için kıyameti koparmanın, bunu gerçekleştirenlerin kafasında o insanlarla doğrudan ilişkilendirilemeyecek bir anlamı ve öneminin bulunduğu gerçeği tartışma götürmez.”


Tarihi bir dönemden geçildiğini belirten Baykal, ”Türkiye Cumhuriyeti’nin çok önemli bir tarihi kırılma yaşadığına hep beraber tanık oluyoruz” dedi.


CHP Genel Başkanı Baykal, olayın aslında Türkiye’nin geleceği, devletin niteliğiyle ilgili olduğunu vurgulayarak, ”Bu kavga bugünün kavgası değil, bunun arkasında cumhuriyetin ilanıyla birlikte başlamış olan bir mücadele yatıyor” diye konuştu.


Baykal’ın konuşmasında öne çıkan başlıklar şöyle:


• “Tarihi yanlışlıklardan dönmek, memleketini seven herkes için görev haline gelmiştir”
• “Başbakan, artık Türkiye’ye bir AKP anayasası dayatma iddiasından vazgeçmelidir”
• “Yaptıklarından pişman bir manzara içindeler. Neredeyse ‘Anayasa Mahkemesi iptal etse de biz de oh be diye kurtulsak’ diyecek durumdalar”
• “Türbanı giyebilirsiniz ama devlete giydiremezsiniz”
• “Laiklik, hiçbir şekilde din düşmanlığı değildir”
• “Bu iktidarın arkasında bir fikri plan vardır”

1055210cookie-check‘Tarihi kırılma yaşanıyor…’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.