Tarihi Kurultay’dan notlar

AK Parti Kurultayı KKTC’deki tüm partilere örnek olmalı!

Almanya’da SPD kurultayları tam profesyonel ve en disiplinli olan diye düşünürdüm. AK Parti bunun Türkiye’de mümkün olduğunu gösterdi. CHP kurultaylarına katılan biri olarak aradaki farkı görmemek elde değil.

Elbette AK Parti’nin Türkiye’de muhalefetin sahip olmadığı en önemli özelliği lideri! Müthiş bir hatip!

Kurultayda 2,5 saat konuştu ve salonda çıt çıkmadı. Binlerce insan 2,5 saat (150 dakika) boyunca salonu terk etmedi ve pğr dikkat dinledi. Muhalefet partisinin en başta milletvekillerinin başaramadığı bir olay olarak gözlemlemiştim bu durumu. İktidar partisi partililerin başkanlarını nasıl dinlemeleri gerektiğini sergiledi. Almanya’da SPD’de böyledir. Başkan konuşursa “akan sular durur” ve herkes saygıyla dinler.

Dün 2,5 saat konuşan AK Parti Başkanı ve TC Başbakanı bir o kadar daha konuşsa herkes onu aynı şekilde dinlemeye hazırdı.

Kürt Sorunu, Filistin ve Suriye salonu en çok heyecanlandıran konular oldular.

AB hiç konu bile olmadı. AB yöneticilerinin bu detayı ele almalarında yarar var.

“Büyük milletin ve güçlü Türkiye’nin 2023 hedefinin” konuşulduğu kurultayda AB üzerine neredeyse bir kelime edilmediyse AB açısından durum vahim demektir!

AB sadece haklı eleştirilerde dile getirildi. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan haklı olarak Almanya Şansölyesi Merkel’i Almanya’da hükümetin gerçekleştirdiği ve müslümanlara yönelik ön yargılara neden olacak çirkin bir afiş kampanyası nedeniyle uyardı.

Yine İslam Düşmanlığı yayan o malüm film ile ilgili olarak kimsenin “fikir özgürlüğünün arkasına sığınmamasını” istedi. Haklıydı!

Fransa’yı uyardı. Haklıydı!

Kısacası AB “AB” olarak konu bile olmadı. Sadece tek, tek AB ülkelerindeki Türkiye açısından kabul edilmez uygulamalar eleştirildi.

Kıbrıslı Türkler de tam parti başkanının arkasındaki bölümde ellerinde TC ve KKTC bayrakları ile çok güzel bir resmi gerçekleştirdiler. En az sekiz KKTC bayrağı saydım. Çok hoş bir tabloydu.

Devlet başkanları ve başbakanlar (oldukça çok sayıdaydılar) arasında KKTC Başbakanı İrsen Küçük de yer aldı. Mısır Cumhurbaşkanı gibi ağır liderler arasında onun da konuşma süresine sahip olması Türkiye’nin KKTC’ye verdiği önemi de gözler önüne serdi.

Tahsin Ertuğruloğlu, Turgay Avcı, Serdar Denktaş, Mustafa Gökmen ve Özkan Yorgancıoğlu kongrede diğer yabancı konukların yanında idiler ve selamlandılar. AK Parti bu konuda da özen gösterdi ve tüm isimleri tek, tek selamladı.

KKTC açısından bu kurultayda değişen fazla bir şey yok.

Sadece AK Parti yeni kadrosuyla ve kurultaydan aldığı güçle KKTC’ye yönelik bugüne kadar uyguladığı politikasını daha da enerjik bir şekilde gündeme getirecek.

UBP özelinde ise Başbakan İrsen Küçük (aynı zamanda UBP Başkanı olarak) bu kurultay organizasyonunu örnek alarak 21 Ekim günü hepimizi olumlu yönde şaşırtacak çok iyi organize olmuş bir UBP Kurultayı sunabilir! Fena olmaz değil mi?

1618870cookie-checkTarihi Kurultay’dan notlar

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.