Tarikat liderinin çocukları istismarı yalanladı, Timur Soykan belgelerle yanıt verdi

BirGün yazarı Timur Soykan, İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı Onursal Başkanı Yusuf Ziya Gümüşel’in, 6 yaşındaki H.K.G. isimli kızını Kadir İstekli ile ‘evlendirerek’ H.K.G.’nin uzun yıllar istismara maruz bırakıldığını yalanlayarak istismarın üstünü örtmeye çalışan kardeşlere belgelerle yanıt verdi. Soykan’ın paylaşımlarında İstekli’nin ‘evliliğin’ 6 yaşında gerçekleştiğini reddetmediğine dair ifadeler de yer aldı.

BirGün yazarı Timur Soykan, İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı Onursal Başkanı Yusuf Ziya Gümüşel’in, 6 yaşındaki kızı H.K.G.’yi Kadir İstekli ile ‘evlendirdiğini’ ve uzun yıllar istismara maruz bırakıldığını yalanlayarak istismarın üzerini örtmeye çalışan H.K.G.’nin kardeşlerine belgelerle yanıt verdi.

“İsmailağa tarikatı liderlerinden Yusuf Ziya Gümüşel’in çocukları video yayınlayarak kardeşleri H.K.G.’nin cinsel istismar iddialarını yalanlamış. Öncelikle bu kişiler de bu acıyı yaşadıkları için üzgünüm. Hiçbir çocuk bunları yaşamamalı. Ama iddialarına yanıt vermem gerekiyor” diyen Soykan, H.K.G.’nin iddianamedeki ifadelerine yer vererek istismarın 6 yaşında imam nikahı kıyılmasıyla başladığını yineledi.

Soykan’ın paylaştığı tutanaklarda H.K.G.’yi istismar eden Kadir İstekli’nin ‘evliliğin’ altı yaşında gerçekleştiğini reddetmediğine dair ifadeler yer aldı.

Gümüşel’in çocuklarının, H.K.G’nin psikolojisinin bozuk olduğunu öne sürmesine “H.K.G. 6 yaşında başlayan istismarı kanıtlamak için Kadir İstekli ile konuşmasını kaydetti ve savcılığa sundu. H.K.G. gittiği doktorun sözlerini aktarıyor. İstekli de istismarı kabul ediyor” ifadeleriyle yanıt veren Soykan şunları kaydetti:

“İsmailağa tarikatı liderlerinden Yusuf Ziya Gümüşel’in çocukları video yayınlayarak kardeşleri H.K.G.’nin cinsel istismar iddialarını yalanlamış. Öncelikle bu kişiler de bu acıyı yaşadıkları için üzgünüm. Hiçbir çocuk bunları yaşamamalı. Ama iddialarına yanıt vermem gerekiyor.

Ekteki videoda kardeşleri H.K.G.’nin 6 yaşında imam nikahıyla 29 yaşındaki Kadir İstekli’ye teslim edilmesi gibi bir durumun olmadığını iddia ediyor. H.K.G. ise iddianamedeki ifadesinde bunu çok açık bir şekilde anlatıyor.

H.K.G., 6 yaşında imam nikahı kıyılmasıyla birlikte cinsel istismarın başladığını anlatıyor. Bunun kendisine bir oyun olarak anlatıldığını söylüyor. (Not: İddianamedeki ifadeyi rahatsız edici kısımları ve H.K.G.’nin adının açık yazıldığı kısımları çıkararak yayınlıyorum.)

HABERİN DEVAMINI KAYNAĞI BirGün‘DEN OKUMAK İÇİN LÜTFEN LİNKİ TIKAYINIZ
https://www.birgun.net/haber/tarikat-liderinin-cocuklari-istismari-yalanladi-timur-soykan-belgelerle-yanit-verdi-412900

2652510cookie-checkTarikat liderinin çocukları istismarı yalanladı, Timur Soykan belgelerle yanıt verdi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.