Tarkan’dan #ZeytinimeDokunma paylaşımı: Zeytin ağaçlarımız katlediliyor, yazıklar olsun

Sanatçı Tarkan, Milas’taki zeytin katliamına “Yazıklar olsun. Hem vicdandan hem akıldan yoksun insandan yana da umudum kalmadı artık” sözleriyle tepki gösterdi.
Tarkan, Avrupa turnesi kapsamında düzenlenen bir konserde şarkı söylüyor.

Anayasa’ya ve Zeytin Yasası’na aykırı yönetmelikle zeytinlik alanların madencilik faaliyetine açılmasının ardından Muğla Milas’a bağlı İkizköy’de Limak Holding ve IC Holding’in iştiraki termikçi YK Enerji şirketi, zeytin katliamı için harekete geçti.

Zeytinleri kökleyen şirket, ağaçlara barikat olan halkın tepkisi üzerine sökümü durdurup alandan ayrıldı. Olay sırasında şirketin özel gövenliklerinin İkizköylü kadınları darbetmesine tepki gösteren EMEP İl Başkanı Nuri Alikoç ve TİP Muğla İl Başkanı Volkan Çetin de jandarma tarafından gözaltına alındı.

Yaşananlara tepki gösteren sanatçı Tarkan, Twitter hesabından yaptığı paylaşımla “#ZeytinimeDokunma” ve “#ZeytinlikTaşınmaz” dedi.

Tarkan, paylaşımında şu ifadelere yer verdi:

“Zeytinliklerimizin kıyımı başladı. Ne desek, ne yapsak yine kulak asan olmadı. Zeytin ağaçlarımız katlediliyor. Çok üzülüyorum. Yazıklar olsun.

Hem vicdandan hem akıldan yoksun insandan yana da umudum kalmadı artık. Doğayı şuursuzca yok ederken bindiği dalı kestiğini unutuyor. Tüm dünyada durum aynı. Doğa bitiyor. Sonumuz hayır ola.”

2595630cookie-checkTarkan’dan #ZeytinimeDokunma paylaşımı: Zeytin ağaçlarımız katlediliyor, yazıklar olsun

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.