“Tassarruf ve Kesintilere Hayır”

DAY MER’in açıklaması aynen şöyle:

İngiltere’de, Muhafazakar Parti’yi tek başına iktidara taşıyan 7 Mayıs seçimleri, son beş yıldan beri uygulanan kemer sıkma politikalarının daha pervasızca hayata geçirileceği yeni bir sürecin miladı oldu.

Hiç şüphesiz tek başına iktidara gelen Muhafazakarlar işçiler, emekçiler ve göçmenler için daha fazla kesinti ve yaşam koşullarının kötüleşmesi, sivil hak ve özgürlüklerin daha fazla törpülenmesi anlamına gelirken, sermaye kesimi için de özelleştirme politikalarıyla özellikle sağlık, konut ve eğitim alanında daha fazla hakimiyet kurma anlamı taşıyor.

Tasarruf politikaları adı altında hayata geçirilecek bazı uygulamalar şöyle:

1. Hükümet sosyal yardımlardan 12 milyar sterlin kesinti yaparak toplumdaki en savunmasız ve yoksul kesimi cezalandıracak.
2. Sıfır saat kontratların uygulanması büyük bir artış yaşandı. İnsanlar zorla düşük ücretli işlerde hiç bir sosyal güvencesi olmadan çalıştırılıyor. Hükümet bunu yeni dönemde daha fazla genişletip daha fazla insanı yoksulluk sınırına itecek.
3. Belediyelerin elindeki sosyal konutları yıkıp, arsalarını büyük ev şirketlerini vermeye devam edecekler. Bunun yanında kira kontrolüne tamam göz yumup, bir çok ev sahibinin zengin olmasına ve kiracıların kapı dışarı edilmesini sağlıyacaklar.
4. Kamu alanlarını uluslararası şirketlere açıp tamamen özelleştirecekler. Özel şirketlerin kamu alanlarını talan etmelerine göz yumup hepimize paralı servisler dayatılacak.
5. Ulusal Sağlık Sistemi’ne (NHS) daha fazla saldırı olacak. Ulusal Sağlık Sistemi özel şirketlere satılıp, herkese özel sağlık sigortası yapmaları dayatılacak.
6. Eğitimde okulların bütçelerinde %9-12 arası kesinti yapılması planlanıyor. 9 bin sterlin olan üniversite harçları daha da yükseltilecek. Eğitim kalitesinin yükseltilmesine hiç bir fayda olmayan akademi ve free schools programı genişletilecek.
7. Ekonomik krizin faturası göçmenlere kesilecek ve ırkçı propaganda ve saldırılar artacak. İngiltere’de yaşıyan göçmenler yaratmadıkları bir krizin günah keçileri ilan edilecekler.

Önümüzdeki dönemde hepimize büyük görevler düşüyor. Uygulanacak tasarruf politikalarının sonucu olarak yapılacak kesintiler ve geçirilecek yeni yasalar İngiltere’deki yerli ve göçmen birçok toplumu yakından ilgilendirecek. Kısa dönemde her kesimden muhalif örgütlerin, toplum merkezlerinin, sivil toplum örgütlerinin ve sendikaların birleşip sağlığa, eğitime, daha iyi iş ve ücret hakkına sahip çıkarak ırkçılığa ve çevre saldırılarına karşı alanlarda birleşmesi önemli. Haziran’dan itibaren İngiltere’de daha önce olmadığı kadar yürüyüş ve eylemler art arda hayata geçecek. Bu anlamda bu Cumartesi günü, 20 Haziran’daki People’s Assembly (Halk Meclisi) yürüyüşüne, İngiltere’deki tüm toplumlar gibi Türk ve Kürt toplumunun da katılması önemlidir.

Yürüyüş krizin başlatanların merkezi olan İngiltere Bankasının önünde başlayacak ve Parlemento’ya doğru yürünecek. İngiltere’nin dört bir yanından insanlar yürüyüşe katılmak için Londra’ya akın edecekler. Bizlerde Londra’da yaşayan Türk ve Kürt toplumu olarak bu yürüşte yerimizi alarak, kesinti ve tasarruf politikalarına karşı sesimizi yerli ve göçmen emekçilerle birlikte duyuralım.

Tarih: 20 Haziran 2015, Cumartesi
Yürüyüş toplanma: Bank of England Saat 12:00
En yakın istasyon: City of London
Kuzey Londra Buluşma: Londra Toplum Merkezi (Day-mer) Saat 10:30
Day-mer – Türk ve Kürt Toplumu Da yanışma Merkezi

854870cookie-check“Tassarruf ve Kesintilere Hayır”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.