TAYAD eyleminde 29 gözaltı

AP’nin İran Caddesi’ndeki AP temsilciliğindeki olay sırasında, polisler çevrede geniş güvenlik önlemleri aldılar.


Polis yetkilileri, önce eylemcilerle görüşerek, onları vazgeçirmeye çalıştılar. Gruptakilerin ”eyleme devam edeceklerini” belirtmeleri üzerine, müdahale kararı alındı. Polis, önce çilingir çağırdı, kapının açılmaması üzerine itfaiyeden yardım istendi. Bu sırada, eylemcilerin de kapıyı içeriden iterek, engel olmaya çalıştıkları belirtildi. İtfaiye ekiplerinin kapıyı açmasından sonra içeriye göz yaşartıcı bomba atıldı.


Polis, TAYAD üyesi 29 kişiyi gözaltına alınarak, Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğüne götürdü.


Olay Yeri İnceleme Şube Müdürlüğü ekipleri büroya gelerek, inceleme yaptılar. Bu sırada, polis binaya giriş ve çıkışı engelledi.


Büroda bulunan 3 çalışanının olayın şokunu üzerlerinden atlamadıkları görülürken, ajans çalışanlarının ifadelerinin alınacağı öğrenildi.


Emniyet yetkilileri, olayla ilgili çok yönlü soruşturma başlatıldığını kaydettiler. Eylemcileri ikna ederek bundan vazgeçirmek için büroya gelen, İHD Genel Başkanı Yusuf Alataş, olaydan sonra ”durumu büro çalışanlarından gelen telefon üzerine durumu öğrendiğini” söyledi.


Polisin müdahalesi sırasında başka bir odada bulunduğunu anlatan Alataş, kendisinin büroya gitmesinin ”çalışanları rahatlattığını” kaydetti.


Alataş, gazetecilerin sorusu üzerine, ”eylemcilerin niçin AP’yi seçtiğini bilmediğini, ancak amaçlarının seslerini duyurmak olduğunu öğrendiğini” söyledi.


”Eylemi gerçekleştirenler içeride çalışanların insan haklarını ihlal etmiş olmuyor mu?” şeklindeki soruya, Alataş, ”Tabii ki eylemi onaylamıyorum. Birilerinin iş yerini basacaksınız, birilerini rehin olmasa bile en azından dışarıya çıkmasına engel olacaksınız. Ne amaçla olursa olsun bu tür eylemlere başvurulmaması gerekir” dedi.



 

1035690cookie-checkTAYAD eyleminde 29 gözaltı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.