Tayyip sessiz devrimciymiş…

”Değişim hamlesinin ilk meyveleri ortaya çıkmaya başladı” diyen Erdoğan, Türkiye’nin yıldız ülkelerden biri haline geldiğini belirtti. Bunun en açık göstergesinin, özellikle son iki yıl içinde arka arkaya Türkiye’ye çekilen uluslararası toplantılar, ekonomik, siyasi ve askeri zirveler ile dev kültür ve spor organizasyonları olduğunu kaydeden Erdoğan, ”Türkiye, bizim dönemimizde sınıf atlamıştır. Dünya devletleri içinde birinci ligdeki yerini almıştır” dedi.


Tarım ve hayvancılık sektörlerinde yapılanlar hakkında bilgi veren Erdoğan, ”Aslında, köylümüz, çiftçimiz bunları zaten biliyor, çünkü yaptıklarımızı onlar görüyor, onlar yaşıyor. Bütün bunları, ‘çiftçi ağlıyor’ diyen yaygaracılara bir kez daha hatırlatmak için anlatıyorum” diye konuştu.


 EDELMAN’DAN ÖVGÜ


Öte yandan 30 Ağustos Zafer Bayramı, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Washington Ataşesi Hava Tuğgeneral Beyazıt Karataş’ın verdiği resepsiyonla kutlanırken, resepsiyona katılan ABD Savunma Bakan Yardımcısı Eric Edelman, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın Irak’a ilişkin dile getirdiği son görüşleri, ”doğru yaklaşım” olarak nitelendirdi.


Bir süre gazetecilerle sohbet eden ABD Savunma Bakanlığı’nın (Pentagon) üç numaralı yetkilisi konumundaki politikadan sorumlu Bakan Yardımcısı Edelman, Başbakan Erdoğan’ın, New York’ta yayımlanan The Wall Street Journal gazetesinde dün çıkan Irak’a ilişkin makalesini hatırlatarak, ”dile getirilenler, doğru yaklaşım” dedi.


Pentagon’daki görevine atanmadan önce iki seneye yakın ABD’nin Ankara büyükelçiliğini yürüten Edelman, ”Ben ve ailem Türkiye’yi özledik, ama burada olmaktan da mutluyuz” dedi.

1024040cookie-checkTayyip sessiz devrimciymiş…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.