TBMM’de nöbetini sürdüren Ömer Faruk Gergerlioğlu gözaltına alındı

Milletvekilliği düşürüldükten sonra TBMM’de Adalet Nöbetine başlayan Ömer Faruk Gergerlioğlu, sabah saatlerinde abdest aldığı sırada lavaboda polis tarafından gözaltına alındı.

Milletvekilliği düşürüldükten sonra TBMM’de Adalet Nöbetine başlayan Ömer Faruk Gergerlioğlu, saat 06:30 civarı gözaltına alındı. Gergerlioğlu sabah namazını kılmadan önce abdest almak üzere lavaboya girdiği sırada 100’e yakın polis geldi.

Gergerlioğlu, lavabodan çıkarıldıktan sonra polislere, “namazımı kılayım, üzerimi değiştireyim öyle gidelim” demesine rağmen polis gözaltı işlemini başlattı.

Milletvekilleri Filiz Kerestecioğlu ve Hüseyin Kaçmaz’ın da itirazlarına rağmen Gergerlioğlu, pijamaları ve terlikleri varken zorla götürüldü.

 

Gözaltına alınan Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun Kavaklıdere Polis Karakoluna götürüldüğü öğrenildi.

ANKARA CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINDAN YENİ SORUŞTURMA

Gergerlioğlu’nun gözaltına alınma nedeninin Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan yeni bir soruşturma kapsamında olduğu belirtildi. Soruşturmada, Gergerlioğlu’nun Meclisi terk etmediği, hala “milletvekili gibi davrandığı, sosyal medya üzerinden basın açıklamaları yaptığı, canlı yayınlar yaptığı, kamu binasında hakkı olmadan durması” suç sayıldı.

Fotoğraf: HDP

 

MHP MİLLETVEKİLİ YÖNTER, “GEREĞİ YAPILMIŞTIR” YAZDI

MHP İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönter, milletvekilliği düşürülen HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun Meclis’te gözaltına alınmasıyla ilgili “gereği yapılmış” diye yazdı.

BAŞSAVCILIĞIN AÇIKLAMASINA HDP’DEN YALANLAMA

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığının soruşturma tutanağında yer alan, “TBMM koridorlarında ‘Biji Serok Apo’ sloganları atılmıştır” ifadesini HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş paylaştığı görüntülerle yalandı.

Milletvekili Hüseyin Kaçmaz gözaltı anlarını anlattı. Kaçmaz, gözaltına engel olmak istedikleri için kendilerinin de polis müdahalesine maruz kaldığını söyledi. Kaçmaz, kollarındaki morlukları gösterdi.

NE OLMUŞTU?

HDP Kocaeli Milletvekili Ömer Faruk Gergeriloğlu hakkında kesinleşen yargı kararının Meclis Genel Kurulu’nda okunmasıyla vekilliği düşürülmüştü. TBMM’yi terk etmeyeceğini açıklayan Gergerlioğlu, adalet nöbetine başlamıştı. Gergerlioğlu, Anayasa Mahkemesi kararı açıklanana kadar demokrasi nöbeti tutacaklarını belirtmişti.

Evrensel’e konuşan Gergerlioğlu, “Polis beni alıp götürebilir. Buna yasal olarak bir engel yok ama bunun manevi olarak önemli yansımaları olacaktır. 1994’te milletvekillerimiz enselerine bastırılarak polis arabalarına bindirildi biliyorsunuz; çok kötü görüntülerdi. Şimdi de bize dönük yapılabilir. Güçlü olanlar güçsüz gördüklerine yönelik her zaman bu hadiseleri yapmıştır. Bizi zorbalıkla alıp götürürlerse aynı şekilde kötü görüntüler ortaya çıkar. Bunlar ne Türkiye’ye ne de dünyaya anlatabilecekleri bir görüntü olur” ifadelerini kullanmıştı.

(EVRENSEL HABER MERKEZİ)

2501810cookie-checkTBMM’de nöbetini sürdüren Ömer Faruk Gergerlioğlu gözaltına alındı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.