Tecavüz ve katliam sanığı askere müebbet

ABD’nin Kentucky eyaletindeki Fort Campbell askeri üssünde, Irak’ta 12 Mart’ta işlenen tecavüz ve adam öldürme suçlarına karıştıkları gerekeçesiyle tutulan 4 ABD’li askerden biri olan 23 yaşındaki Barker suçunu itiraf etti. Barker, ölüm cezasından kurtulmak amacıyla kendisiyle birlikte yargılanan diğer askerler aleyhine ifade vermeyi de kabul etti.

Askeri mahkeme yargıcı Yarbay Richard Anderson, suçunu itiraf etmesi karşılığında yapılan anlaşma uyarınca Barker’ın 90 yıldan fazla hapis yatmayacağını belirtti. Mahkumiyet kararı ve Barker ile varılan anlaşmanın davayı izleyen bir askeri hukuk yetkilisince onaylanması zorunluğu bulunuyor.

Irak’ın başkenti Bağdat’ın 32 kilometre güneyinde, Mahmudiye köyünde 12 Mart’ta meydana gelen olayda Barker ile 3 arkadaşı, Abir Kasım El Cenebi adlı Iraklı kıza tecavüz ettikten sonra kızı ve ailesini öldürmüşlerdi. Sözkonusu olay Irak’ta sivillere yönelik olarak yapıldığı iddia edilen saldırılar ve diğer suistimal olayları arasında en kötüsü olarak kabul ediliyor.


 

1140770cookie-checkTecavüz ve katliam sanığı askere müebbet

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.