Tekmeci aranıyor ya da nasıl iyi frikik  atılır?

Sağ ayak ile sol ayak arasındaki kalça açıklığı doksan dereceden biraz büyük, öndeki ayağın vücutla olan açısı topa vermek istediğimiz kıvrım ve sertlikle bağlantılı olarak; sert vurma durumunda geniş, hafif  plase dokunuşlarda dar bir eğimde,görüntü bazen; uçuş öncesi  on-ayakları üzerinde gerilen kuş, bazen; sırtını  bezgin ve yenik orta yaş duyarsızlığında, kamburumsu oturuşla koltuğa yaslamış bankadan emekli şekilsizliğinde, topa sağ ayakla vuracaksanız vücut hafif sola, sol ayakla vuracaksanız vücut  hafif sağa yatık………

Benim ve  benim gibi ayaktopuna ilgili herkesin bu sporun seyirlik güzelliklerini, sanatsal  algıyla duyumsayan ve yaşayan kişiler olarak geçmişte seyrettiğimiz maçlara ilişkin, hafızamızın derinliklerine kök salmış;gereksinim duyulduğunda yeniden ekrana sürüp- anımsama-seyrettiğimiz maçlar, atılan frikik golleri vardır. Benim için bu vuruşlardan- hiç tartışmasız-birincisi Soma’da atılan o müthiş tekmedir.Tekmenin belleğimde donup kalmış görüntüsünü her seyrettiğimde-anımsadığımda- dakikadan da kısa süren eylem anını, çağlar uzunluğunda hissederim. Seneler uzunluğunda bir dakika yani.

Soma sen;

Karanın en kan kırmızı açan gülü
Karanın en derin denizisin 

Dünyanın her köşesinde pıtırdak gibi açılan binlerce ayaktopu okullarında, gelecek vaat eden yetenekli futbolcu adaylarına, topa vuruş teknikleri üzerine özel hazırlanmış, örnek videolar gösterilir. Bence 13 Mayıs 2014 tarihinde Soma’nın onsekiz çizgisi önünde Erdal Kocabıyık’ın kafasına atılan tekme örnek videolara eklenmeli.Bu vuruşun sahibi-müthiş ayak- futbol okullarına davet edilip ‘vuruş’ detayları üzerine söyleşilerde bulunmalı, şu soruların yanıtlarını açık açık gençlere anlatmalı.

Nasıl pozisyon aldı? 

Sağ ayak ile sol ayak arasında ki saniyelik iletişimin beyinde uyandırdığı              elektrik akımının şiddeti richter ölçeğine göre kaçtı? Türkçenin kelime dağarcığı bu açıklama için yeterli mi?

Topa vuruş anının cinsel tatmine eşdeğer  doğaçlama sürecini hissetti mi? Sorunun yanıtı evet ise bu anı bize ana hatlarıyla açıklayabilir mi?

Babasını,  can sevdiğini yitirmiş, kaybettiği kişinin ismini haykırarak çığlık çığlığa ağlıyordu çocuk- ah çocuk-….yakasına yapışmış görevli ise;’sus lan kes sesini’ diye böğürmekte.

Ey okuyucu sizden bir isteğim var. Şu link’e tıklayın ve Soma’ya ait resimlere bakın,

https://onedio.com/haber/soma-dakı-maden-faciasından-yürek-burkan-fotoğraflar-303635

Sonra;

Soma’nın karası, gönlümün yarası diye 

Bir dımbırtı mırıldanın, sessiz çığlıkta.

Daha sonra da, şuna tıklayın,

www.dw.com/tr/türk-halkına-atılan-tekme/9-17640185

Sonra;

Tekmenin sahibi zavallıyı maç henüz bitmedi, son gol  frikikten atılacak ve maçı biz kazanacağız deyip tiye alın, acının en soylu rengi olan ‘karayla’ gülümseyin.

Okuyucu unutma

            “Acının en güzel rengidir gülümseme”

Ha bi de;

       “ Soma’nın siyahında öyle karardı ki bu yürek
         Korku tutmaz artık celallenir.”

diye uyarı verin zavallıyı.

Sağ ayak ile sol ayak arasındaki açıklık………….

Bu yazıyı durduk yerde niye mi yazdım. Size bir ipucu.

Gün gelir  ‘ticari ateş’e, kömürün ateşine döner,kara ellerden, kara gözlerden kaçacak yer kalmaz.

_________________

  1. Kazım Öztürk

 

 

2577160cookie-checkTekmeci aranıyor ya da nasıl iyi frikik  atılır?

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.