Tekmeci Yusuf Yerkel artık Frankfurt’ta ticari ataşe

Soma’da 301 maden işçisinin öldüğü maden faciasından sonra protesto eylemi yapan bir maden işçisini yerde tekmeleyen, ardından da “ayağının incindiği” gerekçesiyle rapor alan Yusuf Yerkel, Frankfurt’a ticari ateşe olarak atandı.

Manisa’nın Soma ilçesinde 301 madencinin hayatını kaybettiği maden faciasının ardından dönemin Başbakanı olan Recep Tayyip Erdoğan’ın eski Özel Kalem Müdür Yardımcısı Yusuf Yerkel, facianın ardından Soma’ya gittikleri sırada protesto eylemi yapan bir madenciyi yerde yatarken tekmelemişti. Yerkel daha sonra “ayağının incindiği” gerekçesiyle 7 gün iş göremez raporu almıştı. Yerkel’in tekmelerine maruz kalan madenci Erdal Kocabıyık ise mala zarar vermekten ceza almıştı.

Sözcü gazetesinden Ali Gülen’in haberine göre Yusuf Yerkel, Frankfurt’a “Ticari Ataşe” olarak atandı. Yerkel maaşını avro ile olacak, kirası ve diğer masrafları da Türkiye Cumhuriyeti devleti tarafından karşılanacak.

SİYASİLER TEPKİ GÖSTERDİ

Yerkel’in ataşe olarak atanmasına CHP’li milletvekilleri ve parti görevlileri sosyal medya hesaplarından yaptıkları paylaşımlarla tepki gösterdi. EVRENSEL

2576950cookie-checkTekmeci Yusuf Yerkel artık Frankfurt’ta ticari ataşe

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.