Telafer katliamında 141 ölü

Duleymi, ”Operasyonun ne zaman biteceğine dair kesin bir tarih yok, ancak beklenenden kısa sürede, 3 gün içinde sona ereceğini düşünüyorum” dedi.

Savunma Bakanı Duleymi, 2 günde Irak güçlerinden 5 kişinin hayatını kaybettiğini, 3’ünün yaralandığını da belirtti.

Duleymi ayrıca, Telafer’den sonra ülkenin kuzeybatısındaki 4 kentte daha direnişçilere karşı operasyon düzenlemeye hazır olduklarını söyledi.


CAFERİ:”HALKIN İYİLİĞİ İÇİN”
 
Öte yandan Irak Başbakanı İbrahim Caferi, Telafer operasyonunun amacının, kent sakinlerinin, demokratik ve barışçı Irak’taki istikballerini garanti altına almak olduğunu belirtti.

Caferi, talimatları doğrultusunda Çokuluslu Güçler desteğindeki Irak güçlerinin Telafer’de terörist unsurlara karşı büyük bir operasyon başlattığını duyurduğu açıklamasında, ”kentteki terörist unsurların Telafer halkına karşı küstahça suçlar işlediğini, bu unsurların Irak’ın düşmanı olduğunu” kaydetti.

”Askerlerin Telafer’deki tüm farklı dini ve etnik kesimlerin yardım çağrılarına yanıt verdiğini” ifade eden Caferi, ”Onlar (terörist unsurlar) cinayet işlediler. İnsanları evlerinden sürdüler. Onlar Telafer sakinlerinin demokratik ve barışçı Irak’taki istikbalini engellemek istiyorlar. Biz bu hakları garanti etmek istiyoruz. Bu operasyon, tam olarak bu amaçla düzenleniyor” dedi.

Caferi, teröristlerin Irak’ı yok etmeye çalıştıklarını, hükümetin onları durdurma kararlılığından vazgeçmeyeceğini de kaydetti.

Amerikan ordusu son dönemde bölgede defalarca operasyon düzenlemişti. AP’ye göre, Musul’un batısında, Suriye sınırı yakınında bulunan kentin 200 bin nüfusunun çoğu çevredeki kırsal bölgelere kaçtı.

KIZILAY’DAN TELAFER’E YARDIM MALZEMESİ

Türkiye Kızılay Derneği, acil insani ihtiyaçların karşılanabilmesi için Telafer’e 5 tır dolusu acil barınma ve beslenme malzemesiyle personel gönderecek.

Türkiye Kızılay Derneği’nden yapılan açıklamada, dünyadaki bütün Kızılay ve Kızılhaç derneklerinin Telafer’de yaşanan trajediden büyük üzüntü duyduğu ve gelişmeleri kaygıyla izlediği belirtilerek, ”Türk Kızılayı, operasyonu düzenleyen kuvvetlere Telafer’e insani yardım yapma yolunun açılması çağrısında bulunmaktadır” denildi.

1114110cookie-checkTelafer katliamında 141 ölü

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.