Telafer’de katliam

Saldırılarda 75 kişi öldü, 190 kişi yaralandı. Kent bu saldırının şokunu yaşarken dün sabaha karşı Sünni Türkmenlerin yaşadığı bölge akıl almaz bir katliamla sarsıldı.

Şii milisler desteğindeki Şii polisler, Sünnilere ait evleri bastı. 2 saat süren kanlı intikam saldırısında 50 kişi feci şekilde öldürüldü.

Telafer hastanesinden bir doktor 50 kişinin de başlarından vurularak öldürüldüğünü belirtirken, dehşeti, “Çok korkunçtu. Hiç böyle bir şey görmemiştim” sözleriyle ifade etti. ABD destekli Irak askerleri şiddeti sona erdirmek için bölgeyi kontrol altına alırken, kentte sokağa çıkma yasağı ilan edildi.

ÖRNEK ŞEHİRDİ

Şii semtine yönelik çifte saldırıda bomba yüklü araçlar kullanılmıştı. İlk saldırı gıda yüklü bir kamyonla gerçekleştirilmişti. Günlerdir yiyecek bekleyen mahalleli aracın etrafında toplanırken kamyon uzaktan kumandayla havaya uçurulmuştu. 5 dakika sonra da ikinci saldırı meydana gelmişti. Sünni direnişçiler, yaralı Şiileri hastaneye taşıyan ambulansları durdurmak istemiş, ancak polis bunu engellemişti.

ABD Başkanı George Bush, geçtiğimiz yıl Telafer kentinin Irak’ta güvenlik alanında kaydedilen gelişmenin bir örneği olarak lanse etmişti. Bu arada Felluce’de militanlar yerel bir hükümet binasına klor yüklü iki kamyonla saldırdı. Amerikalı ve Iraklı 15 asker yaralandı.

1148860cookie-checkTelafer’de katliam

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.