Temyiz de Oram ailesini reddetmiş…

Güney’de yayınlanan Haravgi ve diğer gazeteler, Apostolidis’in avukatı Konstantis Kandunas’ın konuya ilişkin açıklamasında Orams çiftinin, İngiliz Temyiz Mahkemesi’nin kararını uygulamak için talep ettikleri 42 günlük uzatma süresinin de reddedildiğini söylediğini yazdılar.

Habere göre Kandunas, kararın nihai nitelikte olduğunu, bu yüzden de bu gelişmenin beklenen bir şey olduğunu ifade etti.

Öte yandan Politis: “Başlangıç Olarak 600 Bin Sterlin” başlığı altında verdiği haberinde, İngiliz Temyiz Mahkemesi’nin dün Orams’ların temyiz başvurusunu reddetmesinin yanı sıra, çiftin 600 bin sterlinlik bir tazminatı kaparo olarak hemen ödemesi talimatını verdiğini yazdı.

Gazete, İngiltere’deki mahkemelerin tazminatlar konusunda, iki taraf toplam miktarı anlaşmadan önce, bir ara miktarın hemen ödenmesini karara bağlama yöntemini izlediğini, tarafların toplam tazminat tutarında uzlaşamaması durumda ise konunun özel bir mahkemeye aktarıldığını belirtti.

Mahkemenin genellikle belirlemiş olduğu bu miktarın, ödenmesi gereken tazminatın yaklaşık yarısı olduğunu yazan gazete, bu mantıkla Orams’ların ödeyeceği toplam tazminatın 1 milyon 200 bin sterlin olması gerektiğini savundu.
İngiliz mahkemesinin bu kararını taraflara dün bildirdiğini yazan gazete, Orams çiftinin dün öğleden sonra gazeteye yaptıkları açıklamada ise, mahkeme kararından haberdar olmadıklarını söylediklerini yazdı.

Gazete, Orams çiftiyle dün KKTC İçişleri Bakanlığı’na girerken görüştüklerini belirtirken, Orams’ların Lapta’daki evin yıkımı için dün başvurduklarını ileri sürdü.

Habere göre Oramslar bakanlık çıkışında yaptıkları açıklamada, KKTC’de birçok yetkiliyle görüştüklerini ve şu an için açıklayacakları bir şey olmadığını da ifade ettiler.

Alithia ise haberi: “İlk Taksit 600 Bin Sterlin Artı 75 Bin” başlığı altında verirken, dünkü mahkeme kararında Orams çiftinin 600 bin Sterlinin yanı sıra, Apostolidis’in 2004 yılında İngiltere’deki mahkemeyi kaybetmesi üzerine ödediği 75 bin Sterlinin de geri verilmesini öngördüğünü yazdı.

Gazete, Kandunas’ın dün yaptığı açıklamada 600 bin sterlinlik miktarın 30 gün içerisinde ödenmesi gerektiğinin İngiliz mahkemesince karara bağlandığını savundu.

İLGİLİ ARAŞTIRMA: Oram Davası nedir?

1232550cookie-checkTemyiz de Oram ailesini reddetmiş…

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.