Tenten’e teşhis konuldu!

60 yaşına gelmiş olan Tenten üzerine araştırmasını tamamlayan Kanadalı bilimadamı Prof.Claude Cly, Canadian Medical Association Journal’da yer alan değerlendirmesiyle, Tenten’in aynı zamanda ergenliğini tamamlayamamış bir çocuk-adam olduğuna karar verdi.

Yıldız Savaşları’nın ünlü karakteri, kötü adam, Darth Vader ise aşırı derecede sosyopat ve toplumsal ilişki sorunlu ruh hastası çıktı. Bu araştırmayı ise Fransız ruh hekimi Psychiatry Research Journal’da yayınladı. Benzer rahatsızlık Kutsal Kitaplara girmiş bulunan mitolojik Samson için de verildi. Amerikalı Dr.Erich Altschuer, Archieves of General Pscyhiatry dergisindeki akademik çalışmada, Samson için iflah olmaz bir toplumdışı karakter teşhisi koydu.

American Journal of Disease of Children adlı hekimlik dergisinde yayınlanan bir başka yazıda ise, D.W.Lewis, ünlü roman karakteri olan Tiny Tim’i “Distal renal tubular acidosis” hastalığının sonucu olan gelişememiş bir beden ve ruh hâliyle teşhis etti. Tiny Tim, ünlü romancı Charles Dickens’ın bir kurgusal karakteriydi.
Henry Melville’in ünlü Bartleby adlı romanındaki hiçbir şey yapmak istemeyen sekreter memur karakteri üzerine akademik bir çalışma yürüten Dr.Ashley Kern Koegel, Journal of Positive Behaviour adlı bilim dergisinde Bartleby’ın otistik olması ihtimali üzerine durdu ve sosyal ilişki güçlüğü çekmek rahatsızlığı olan Asperger Sendromunu uygun buldu.

Görsel kaynak: MotherJones dergisi, J.Schneider ve D.Gilson

1512200cookie-checkTenten’e teşhis konuldu!

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.