“Tepelerimizi tepeleyenleri tepeleriz…”

Aynı katliamlardan etkilenen çevre köy muhtarlarının, Yalova’daki STK’ların ve köylülerin katıldığı toplantıda yapılan sunumda, şu andaki durum ile yakın gelecekte genişletilmesi planlanan taş ocakları işletmelerinin yarattığı tehditler dile getirildi.

Şu anda 300 dönüm olan taşocağı alanının, 96.000 dönüme çıkarılmasına dair ruhsatların alındığı, 260 bin tondan 2 milyon tona çıkarılması planlanan taş üretiminin, dağlarda günde 1694 kg patlayıcıyla, 50571 ağaç katledilerek yapılacağı açıklandı.

Çevrede yayılan akciğer hastalıklarının, 780 dönüm ormanlık alan olan doğanın akciğerleri yok edildiği için yaşandığını belirten çevreciler, Güneyköy’ün doğal su kaynaklarının da yok edildiğini açıkladılar. Tüm stratejik planlarla tezat oluşturan uygulamaların son yıllarda taşeron firmalar tarafından yoğunlaştırıldığı ve köylülere karşı kaba kuvvete dönüştürüldüğü vurgulandı.

Köylülerin tarım ve hayvancılık alanlarının gasp edildiği, etkilenen köylerden göç başladığı ve siyasilerin duyarsızlıklarının belirtildiği toplantının daha geniş kapsamlı olarak yeniden düzenleneceği belirtildi.

1076850cookie-check“Tepelerimizi tepeleyenleri tepeleriz…”

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.