Tepki ABD büyükelçiliklerine yöneldi

Cakarta’da ”İslam’ı yok etme misyonuna sahip olmakla” suçladıkları ABD aleyhine slogan atan yaklaşık 400 kişi, ”Peygamberin düşmanlarına saldırılara hazırız” yazılı pankart önünde yürüyerek, sıkı korunan elçilik binasına ulaştı. Elçilik kapısına dayanan protestocular, sopalarla sağa sola vurdu, binaya taş, domates ve yumurta fırlattı, ABD bayrağını ve ABD Başkanı George Bush’un resmini yaktı. Göstericiler, polis tarafından dağıtılırken, arbede sırasında  yaralanan olmadığı belirtildi.

İslamabad’da da Amerikan Büyükelçiliği’ne taş, yumurta ve domatesle saldıran protestocular polis tarafından dağıtılırken, olayda ölen ya da yaralanan olmadı. Ayrıca muhalefet lideri Maulana Fazlur Rahman ve 8 muhalif milletvekili, başkent İslamabad’daki meydana yaklaşık 25 destekçisiyle yürüdü ve tekbir getirdi. Polis, aynı meydana ulaşmaya çalışan 100 kişiyi dağıtmak için göz yaşartıcı gaz kullandı. Bu arada birkaç el silah sesi duyuldu. Bazı göstericiler tutuklanırken, bazı göstericiler de polise taş attı. Gösterileri engellemek için 3 kentte yapılan baskınlarda bazı milletvekilleri tutuklandı, bazı radikal dinci liderler ev hapsinde tutuldu ve yüzlerce kişi gözaltına alındı.

İHSANOĞLU, PAKİSTAN’A GİDİYOR

İslam Konferansı Örgütü (İKÖ) Genel Sekreteri Ekmeleddin İhsanoğlu, bugün resmi ziyaret için gideceği Pakistan’da, Danimarka’da bir gazetede yayımlanan ve İslam dünyasını rahatsız eden karikatürlerle başlayan krizle ilgili görüşmelerde de bulunacak. İhsanoğlu’nun, Pakistan Devlet Başkanı Pervez Müşerref ve Başbakan Şevket Aziz ile görüşeceği bildirildi.

1123710cookie-checkTepki ABD büyükelçiliklerine yöneldi

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.