Teröristti, ajan oldu

Brüksel hükümetinde ve SP’de büyük sıkıntı yaratan bu olay, Fas’ın geçen ay ortaya çıkardığı terörist şebekesiyle bağlantılı görülüyor. 

Fas hükümeti, aşırı dinci bir terör örgütünün ortaya çıkarıldığını, bu örgütün Belçika’dan yönetildiğini ve Belçika’da çok sayıda cinayet işlediğini açıklamıştı. 

Açıklamada, örgütün başının, Fas asıllı Belçika pasaportlu Abdülkadir Belliraj (52) olduğu, bu kişinin uzun yıllardır Belçika’nın Gand bölgesinde yaşadığı, 1986 yılından itibaren Belçika’da 6 cinayette rol oynadığı belirtilmişti. 

Fas hükümetinin Brüksel’e resmi olarak ilettiği bilgilere göre söz konusu terör örgütünün Belçika’da işlediği ve “faili meçhul” kalan cinayetler arasında Belçika Yahudi Koordinasyon Komitesi Başkanı Dr. Joseph Wibran’ın 3 Ekim 1989’da öldürülmesi, Brüksel Camisi yöneticisinin ve yardımcısının 29 Mart 1989’da öldürülmeleri de yer alıyor. 

Faslılar, çeşitli cinayet planları da ele geçirilen terör örgütünün Belçika’da büyük soygunlar yaparak finans kaynakları elde ettiklerini örnek ve tarihlerle bildiriyor. 

Belçikalı yetkililer, Fas asıllı Belçika pasaportlu Abdülkadir Belliraj’ın “sosyal ve ideolojik faaliyetlerinin” bilindiğini, ancak hiçbir zaman terörist olarak kayıtlara geçmediğini belirtmişlerdi. 

Belliraj’ın, Belçika İstihbarat Servisinin “Gand kenti hücresi” tarafından kadrolu ve maaşlı ajan olarak, en az 8 yıldır çalıştırıldığı, SP’nin, bu kişinin terörist faaliyetleri hakkında bilgi sahibi olmadığı bildirildi. 

Adalet Bakanı Jo Vandeurzen, olayla ilgili soruşturma açıldığını bildirirken, bugün Fas’a bir inceleme heyeti gönderildiğini de duyurdu.

1167860cookie-checkTeröristti, ajan oldu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.