‘Terörle mücadelede yanınızdayız’

Rehn, Ulus’taki terör saldırısına değinerek, “22 Mayıs’ta Ankara’daki terör saldırısı nedeniyle Türk halkıyla olan dayanışmamızı ifade etmek istiyorum. Türkiye’ye ve Türk halkına yöneltilmiş bu korkunç saldırıyı kınıyoruz ve saldırıda hayatını kaybedenlerin yakınlarına başsağlığı diliyoruz. AB’nin terörle mücadelede sizin yanınızda olduğunuza emin olabilirsiniz” diye konuştu. 

Türkiye’nin AB sürecini de değerlendiren Rehn, “AB üyelik müzakerelerinin bu yıl da ilerleme kaydediyor olmasından büyük memnuniyet duyuyoruz” diye konuştu. 

Almanya’nın dönem başkanlığı bitmeden, haziran sonuna doğru bu çerçevede iyi haberler beklediklerini ifade eden Rehn, 3 başlığın daha açılmasını umduklarını kaydetti. 

Rehn, bir soru üzerine, siyasi istikrar ve demokratik gelişmenin Türkiye için çok önemli olduğunu belirterek,seçim süreci ve seçimin tamamen laik demokrasi anlayışı içinde gerçekleşmesinin önemli olduğunu ifade etti. 

Parlamentonun boykot edilmesi, askerin görüşleri ve anayasa mahkemesi konusunda kişisel birtakım görüşleri olsa da bunları ifade etmek istemediğini söyleyen Rehn, çünkü 301. maddenin hala geçerli olduğunu belirtti.

1151950cookie-check‘Terörle mücadelede yanınızdayız’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.