TÜGİAD Londra’da şube açacak

Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Yönetim kurulu üyesi Lütfü Küçük, İngiltere’nin önemli bir pazar olduğunu belirterek, iş hacminin artırılması ve kulis çalışmaları için Londra şubesinin zorunlu olduğunu söyledi. Küçük, İngiltere’deki genç Türk işadamlarına çağrıda bulunarak, TÜGİAD’ın çatısında örgütlenerek ortak sinerji yaratmaya çağırdı.

 

LONDRA’YA ŞUBE

TÜGİAD’ın da organizasyonunda LSE’de Devlet Bakanı Ali Babacan’ın konuşmacı olduğu “Türkiye, AB ve Türkiye’de fırsatlar” toplantısına katılmak üzere Londra’ya gelen Küçük, basınla sohbet toplantısında TÜGİAD’ın çalışmalara hakkında bilgi verdi ve derneğin Londra’da şube açmayı planladıklarını açıkladı.

 

Türkiye’de (35’i TÜGİAD üyesi olmak üzere) yaklaşık 50 Türk İngiliz Ticaret ve Sanayi Odası’nın (Turkish-British Chamber of Commerce and Industry-TBCCI) üyesi işadamının olduğunu vurgulayan Küçük, TÜGİAD’ın Londra şube açma girişiminin TBCCI ile çelişmediğini tam tersine iş dünyasına güç kazandıracağını savundu.

 

İNGİLTERE’NİN ÖNEMİ

Küçük, TÜGİAD olarak Londra’da çeşitli etkinlikler ve lobi çalışmaları yaptıklarını belirterek, TÜGİAD açısından İngiltere’nin özel önemini şöyle açıkladı:

 

“İngiltere’de işadamı sayın Polat Alper’in de katkılarıyla örgütlü olarak çalışmalarımızı yerelleştirmeye çalışıyoruz. İngiltere-Türkiye ticaret hacmi son bir yılda yüzde 35 artışla 10 milyar dolara ulaşmıştır. Bu hacmi dernek olarak görmemezlikten gelemeyiz. Türkiye, diğer ülkelerle ticaretinde farklı olarak İngiltere’ye daha fazla mal satarak, daha çok gelir elde ediyor. Üstelik Türkiye’nin İngiltere’ye ihraç ettiği ürünler ağırlıklı olarak sanayi ürünüdür. Burada bir maya tutmuştur. Bu rakamı 15, 20 milyara çıkarmalıyız… İngiltere’deki Türk işadamları hem toplumuna hem de kendi ülkesine katkıda bulunacaktır.”

 

“TBCCI’I BİZ CANLANDIRDIK”

TÜGİAD’ın Belçika ve ABD’de aktif çalışmaları olduğunu vurgulayan işadamı, İngiltere çalışmaları hakkında şu bilgiyi verdi:

 

“TBCCI’ın parlamento ile bağları tamamen kopmuştu. Bu bir dernek değil oda hüviyeti var. TBCCI’ın yönetim Kurulu’nun Yönetim Kurulu üyesi olarak bunun değişmesi için TÜGİAD olarak insiyatifi ele aldık İngiliz parlamentosuyla bağları yeniden kurduk. TBCCI’a cok ciddi bir dinamizm kazandırdık…”

 

TÜGİAD LONDRA’NIN GEREKLİLİĞİ

Küçük, TÜGİAD Londra şubesi oluştuktan sonra TBBCI ile tatlı bir rekabet yarışında olacaklarını belirterek, “İcraat yarışında oluruz ama hep aynı amaca yönelik icraat yarışıdır bu. TBBCI üyesi TÜGİAD’lılar olarak TBCCI’ın dışına çıkmayı düşünmüyoruz. TBCCI ile hedef ve misyonlarımız birbirine benzer. 17 Aralık ve sonrası döneme hazır olmak zorundayız. Hedef bir kaleyi iki koldan kuşatmaktır” dedi.

 

Lütfü Küçük, TÜGİAD Londra’nın gerekliliğini anlatırken de İngiltere’de yeterince “icraat” olmadığını savunarak, “TBBCI’ın kendi dinamikleri var. Yüzde yüz doğruluğuna inandığımız TBCCI ile örtüşmeyen faaliyetleri de kendi şubemiz aracılığı ile yapacağız” diye konuştu.

 

TÜGİAD’IN GÜCÜ

İşadamı, TÜGİAD’ı tanımlarken de “5’nci Dünya Türk Kurultayı’na 5 konuşmacıyle en çok konuşmacı gönderen dernek olmayı başardık. Parlamento da dahil pek çok kurum artık TÜGİAD’dan görüş istiyor. Bizim hedeflerimizden biri üyelerimizin daha fazla ticaret yapmasıdır, daha fazla koordinasyon içinde olacak, daha fazla bilgilendirilecek ve yarışta daha hızlı koşacaktır… TÜGİAD üyelerinin parasal büyüklüğü 14 milyar dolardır ve 6.5 milyar dolar yıllık ihracatları vardır. Ayrıca üyelerimiz16 bin kişiye iş sağlıyor” dedi.

 

Küçük, TÜGİAD’a üye olmak isteyenlerin derneğin İstanbul’daki merkezinin 0212 251 9762 telefonu, www.tugiad.org.tr adresinden ya da TÜGİAD Londra şubesi çalışmaları yapan Polat Alper’in 020 8880 4405 numaralı telefonundan ayrıntılı bilgi alınabileceğini söyledi.

 

ALPER: TÜGİAD’A ÜYE OLUNUZ

Last Digital’in Başkanı Polat Alper de Türk toplumunun girişimci ruhuna rağmen örgütlenerek birlikten güç doğurmasını başaramamasından yakındı.

 

Alper, TÜGİAD’ın derneklerin kronik hastalığı politik sığlığa düşmediğini belirterek, Londra’daki genç Türk işadamlarını TÜGİAD çatısında toplanmaya çağırdı.

 

Alper, “İngiltere’deki işadamlaır olarak merkez ile koordineli hareket ederek kurumsallaşmaya çalışıyoruz. Bir süre sonra kendi alt yapımız hazır olunca resmi duyuru yapıp, bu yelpazeyi daha da genişleteceğiz: Kendi aramızda şubenin kendi yönetimi ve organlarını oluşturup görev dağılımı yapacağız” dedi.

1095920cookie-checkTÜGİAD Londra’da şube açacak

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.