TÜGİAD Londra’da

Türkiye Genç İşadamları Derneği TÜGİAD, İngiltere Parlamentosu ve sivil toplum örgütlerini

ziyaret etmek üzere Londra’ya geldi. 7- 10 Eylül tarihleri arasında gerçekleşen ziyaretlerde, İngiltere Parlamentosu üyelerinin yanı sıra Türk- İngiliz Ticaret Odası (TBCCI), Dış Ticaret Müşavirliği (DTI) ve çeşitli lobi gruplarıyla bir araya gelen TÜGİAD, Türkiye ile İngiltere arasındaki ticaret hacminin geliştirilmesi ve Türkiye’nin AB üyeliğinin desteklenmesi konularında  temaslarda bulundu. İngiltere Parlamentosu Türk Grubu Başkanı Milletvekili Frank Cook ile öğle yemeğinde bir araya gelen TÜGİAD Yönetim Kurulu Başkanı Murat Saraylı, TÜGİAD olarak son iki yıldır İngiltere ile ticari ve sosyal ilişkilerin geliştirilmesi amacıyla özel bir çalışma gerçekleştirdiklerini belirtti. Saraylı, ticaretin ötesinde öncelikli gündemlerinin Avrupa Birliği olduğunu vurgulayarak amaçlarının Türkiye’yi İngiltere’de en iyi şekilde temsil etmek ve kimi olumsuz ön yargıları ortadan kaldırmak olduğunu ifade etti. TÜGİAD Başkanı Saraylı sözlerini şöyle sürdürdü: ‘ Avrupa’ya, Türkiye’de de genç, girişimci ve dünyayla rekabet edebilen bir potansiyelin var olduğunu göstermemiz gerekir. Biz TÜGİAD olarak Avrupa’da, Türkiye aleyhine oluşan ön yargıyı yıkmak ve bir sivil toplum bakış açısıyla onlara mesaj vereceğiz. AB’den sadece adil olmasını istiyoruz. Türkiye’nin eşiği açtığı zaten biliniyor. Bunu bir çok akil adamın teyit ettiğini de mutlulukla görüyoruz. Tabii ki ön yargılar olacaktır. Ancak bizim düşündüğümüz AB, ön yargıların idare ettiği bir yapı değil, bir tolerans ve barış birliğidir. Dünyanın böyle bir yapıya ihtiyacı vardır ve Türkiye’de zaten bu nedenle burada yer almak istemektedir’.

TÜGİAD  üyeleriyle birlikte Türkiye’nin AB üyeliği konusunda, Avrupalı parlamenterlere mesaj vermek  üzere İngiltere Parlamentosu’na giden İngiltere Parlamentosu Türk Grubu Başkanı Milletvekili Frank Cook, Türkiye’nin son yirmi yılda büyük bir değişim geçirdiğini ve takdir edilmeyi hak ettiğini belirtti. Avrupalıların Türkiye’ye ön yargıyla baktıklarını ifade eden Cook, TÜGİAD’ın çalışmalarını destekleyerek, bu çalışmaların Türkiye adına son derece önemli olduğunu vurguladı. Cook, ‘ Türkiye inanılmaz bir gelişme kaydetti. Kimi çevreler ne yazık ki bunu göremiyor, ancak yirmi yıllık bir deneyimimle söyleyebilir ki, Türkiye tekdir edilmeyi hak etti. Gelişim süreci yavaş da olsa devam ediyor. Her şeyin bir gecede değişmesini bekleyemeyiz’ dedi.

Aynı zamanda Avrupa İş Adamları Konfederasyonu iyesi olan TÜGİAD, çalışmalarına hız kazandırmak amacıyla Londra’da da bir şube açmayı hedeflediğini duyurdu. Londra’da Dış Ticaret Müsteşarlığı DTI , UKTI ve Ortadoğu Birliği MEA ile temaslarda bulundukları ifade eden  TÜGİAD Başkanı Murat Saraylı, İngilizlerin Türkiye’ye çok olumlu yaklaştıklarının altını çizdi. Saraylı, Ekim ayında Ortadoğu Birliği ile Libya’ya gidip, Ortadoğu, Balkan ve Afrika ülkeleriyle ilgili girişimlerde bulunacaklarını da belirtti.

 

1094120cookie-checkTÜGİAD Londra’da

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.