The Times: Kılıçdaroğlu bir tabuyu kırdı

14 Mayıs seçimleri için geri sayım sürüyor… İngiliz The Times Gazetesi, Kılıçdaroğlu’nun Alevi çıkışının ardından Nevşehir Hacıbektaş’a giderek nabız yokladı. Yazıda “Kılıçdaroğlu’nun Twitter’daki videosu 30 milyon izlendi. Kılıçdaroğlu bir tabuyu kırdı” denildi.

İngiltere’nin saygın gazetelerinden The Times, Türkiye’de yaklaşan seçim süreci ile ilgili kapsamlı bir haber daha yayınladı.

Gazetenin Türkiye muhabiri Hannah Lucinda Smith imzalı haberde, “Rakip hacı, Erdoğan’ın muhafazakalar üzerindeki etkisini azaltıyor” başlığını kullanarak, “Sünni seçmen artık Erdoğan’ı daha seküler bir vizyon sunan rakibi karşısında kurtarmaya yetmeyecektir” yorumunu yaptı.

“KILIÇDAROĞLU BİR TABUYU KIRDI”

Smith, Millet İttifakı’nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Alevi çıkışı” sonrasında Nevşehir’deki Hacıbektaş’a giderek nabız yokladı. Geçmişte Alevilere uygulanan şiddetin hatırlatıldığı haberde, “Kılıçdaroğlu sonunda sosyal medya videosunda bu konuyu gündeme getirdi. Ana akım medyada muhalefet kendine çoğunlukla yer bulamıyor fakat Kılıçdaroğlu’nun Twitter’daki videosu 30 milyon izlendi. Kılıçdaroğlu bir tabuyu kırdı” ifadeleri kullanıldı.

“ZORLU BİR MÜCADELEYLE KARŞI KARŞIYA”

Kılıçdaroğlu’nun açıklamalarına iktidar yanlısı kişilerden eleştiriler geldiğine de dikkat çekilirken, “Kılıçdaroğlu kısa bir süre önce Konya’da bir miting düzenledi ve geniş katılım sağladı. Nevşehir’de konuştu fakat CHP’nin yerel yönetimleri Kılıçdaroğlu’nun zorlu bir mücadeleyle karşı karşıya olduğunu söyledi” yorumuna yer verildi.

Gazete, Hacıbektaş’ta farklı görüşlerin devam ettiğini hatırlatırken, “Sokaklarda ayrım net. Erdoğan’dan bıkan bir taksi şoförü, ‘Ekonomi kötü. Yeni fikirleri olan birisine ihtiyacımız var” yorumunu yaparken bir işletme sahibi olan Ömer Onal ise ‘Ekonomik sorun ve ekonomik kriz yok. Ben mutluyum ve onun yine kazanacağından kesinlikle eminim’ dedi” ifadelerini kullandı. HALKTV

2685210cookie-checkThe Times: Kılıçdaroğlu bir tabuyu kırdı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.