Thomas E. Schultze ve magandalar

Onu Avrupa Parlamentosu milletvekili iken İstanbul’da tanıdım. Başkonsolos Yardımcısı olarak çalışıyordu. Türkiye’yi ve Türkiye’nin insanlarını çok seven dostum İstanbul’da görevi sona erdiğinde Türkiye ve Türk dostları ile bağlarını hiç koparmadı. Türkçe öğrendi.

Ankara’da göreve başladığında Türkiye’de çok sayıda arkadaşa sahip bir diplomat olarak kendi evinde gibiydi ve hala öyle.

Hessen Eyaleti’nden bir heyet mi geliyor ya da Kızılcahamam’dan iki otobüs dolusu Kızılcahamlı kardeş şehirleri Weilburg an der Lahn’a mı gidecekler Thomas her zaman yardıma hazırdı.

Bir çok milletvekili ve parti temsilcisi onu tanıyıp takdir etmişlerdir.

Ankara’ya ne zaman gitsem Büyükelçiliğe uğrayıp onunla kahve içerken Türkiye ya da Almanya üzerine sohbet etmek en keyifli Ankara anlarımdandır.

Türkiye Politikası ya da Sarrazin’in kitabı gibi aktüel konuları ele aldığımızda hem Türkiye’yi hem de biz Türkleri ne kadar iyi tanıdığını ve en önemlisi anladığını görmek diplomat dostumun (arkadaşım demek belki de en doğrusu) ayrı bir keyif verir onunla konuşan muhatabına.

Onunla en son SPD Başkanı Sigmar Gabriel ve AP Sosyaldemokrat Meclis Grubu Başkanı Martin Schulz Ankara’yı ziyaret ettiklerinde beraber olmuştuk. Konukların onuruna verilen öğlen yemeğinde vize sorununa yönelik sorulara hepimizi aydınlatan cevaplar verdi.

Thomas E. Schultze tatillerini de bir şekilde ikinci ülkesi haline gelen Türkiye’de yapar hep. Eşi ve çocukları da onun gibi Türkiye sevdalısıdır. Yazın Antalya’daydılar.

İşte bu güzel insana maalesef Türkiye’nin en kötü yanını da tanıttık. Her gün Türkiye’nin bir çok köşesinde mal ve can güvenliğini tehdit eden trafik magandaları Thomas’ı öldürmüş olabilirlerdi.

Ellerinde özel saldırı bıçakları ile öldürme amaçlı bıçakladıkları Thomas E. Schultze bu gün yaşıyorsa tek nedeni saldırıya uğradığı yerin bir benzin istasyonu olması ve hemen yardım çağrılabilinmesi.

Türkiye’nin başkenti Ankara’da kendilerini far yakıp söndürerek uyarma ihtiyacı duyduğu için üstelik araçtaki kişinin diplomat olduğuna dair işareti görmelerine rağmen Thomas E. Schultze’nin eşiyle birlikte olduğu aracı kovalayarak onun son bir umutla yardım almak için durduğu benzincide acımasızca ona saldıran magandalar günümüz Türkiyesi için tam bir utanç kaynağı.

Türkiye’nin dünyada modern bir ülke olarak kendinden bahsettirdiği bir dönemde yanlarında saldırı bıçakları ile trafikte av arayan bu magandaların yakalanmış olması tek tesellimiz. Ankara Polisi’ni kutlarım.

Şimdi sıra bu magandaların alabilecekleri en ağır cezayı almalarında. Sadece nedensiz bir şekilde insan canına kastetmediler aynı zamanda Türkiye’nin ve Türk insanının imajına da çok zarar verdiler.

Bizim Thomas gibi Türkiye’nin ve Türkiye insanının dostlarına ihtiyacımız var.

Thomas’a ve ailesine büyük geçmiş olsun! İnşallah hızla iyileşir ve Türkiye’ye olan sevgisini yitirmeksizin aramızda kalır.

Kuzey Kıbrıs’ı da çok iyi tanıyan Thomas E. Schultze ile anlaşmıştık. Şubat ayında Adana’ya gelecekti. Onun Adana’da konuğum olması benim için büyük bir mutluluk olacak.

1617700cookie-checkThomas E. Schultze ve magandalar

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.