‘THY, 23 Haziran tarihli uçuşları iptal ediyor’

CHP Hatay Milletvekili Suzan Şahin, Türk Hava Yolları’nın İstanbul’da seçimin yapılacağı 23 Haziran tarihindeki bazı uçuşların iptal edildiğini söyledi.

Konuyu Meclis’e taşıyan Şahin, “Bu iptal kararları halkın en temel vatandaşlık hakkının gasp edilmesi anlamına gelmiyor mu?” diye sordu.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için 23 Haziran’da yapılacak seçime günler kala Türk Hava Yolları’ndan uçuş iptali kararı verdiği iddia edildi.

23 Haziran sabahı Hatay’dan İstanbul’a yapılacak olan seferi iptal ettiğini yolcularına mesajla bildiren THY’nin bu kararını CHP’li Şahin Meclis’e taşıdı.

Konu hakkında Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay’ın yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Şahin şunları söyledi:

“Hatay ilinde tatil yapan aile ziyaretine giden vatandaşlarımız, vatandaşlık görevlerini yapmak ve oylarını kullanmak üzere 23 Haziran 2019 İstanbul seçimlerine göre programlarını yapmış, buna göre Hatay’dan İstanbul’a seçim günü gidişlerini organize etmiştir. Bu yönde Türk Hava Yolları firması tarafından gerçekleştirilecek olan 23 Haziran 2019 tarihli Hatay-İstanbul 04.45 uçuşuna önceden bilet kesen yolculara bugün gerekçesiz olarak iptal kararı bildirilmiş ve bu durumdan dolayı bir sonraki 12.50 uçağında yer olmadığı gerekçesiyle 19.55 uçuşuna aktarılmışlardır. 19.55 uçağına binmek zorunda kalan vatandaşlarımızın açıktır ki oy kullanma şansı bulunmamaktadır. Benzer şekilde İDO tarafından da 21,22, 23 Haziran tarihlerinde yapılacak Yenikapı-Bursa, Bursa Yenikapı seferlerinin bir kısmının ‘yolcu talebi’ olmadığı gerekçesiyle iptal edildiği iddiaları basına ve kamuoyuna yansımıştır.”

CHP’li Şahin şunları sordu:

Hatay’da olan ve 23 Haziran 2019 seçimleri için önceden biletleme yaparak programını ayarlayan İstanbul seçmeni Türk Hava Yolları tarafından gerekçesiz olarak sabah uçuşunun iptal edilmesi sonucunda mağdur edilmiyor mu?

23 Haziran 2019 İstanbul seçimlerine günler kala Türk Hava Yolları tarafından Hatay’dan İstanbul’a yapılacak uçak seferlerinin gerekçesiz olarak ertelenmesi, İDO seferlerinin bir kısmının iptal edilmesi tesadüf müdür?

Bu iptal kararları halkın en temel vatandaşlık hakkının gasp edilmesi anlamına gelmiyor mu?

2309470cookie-check‘THY, 23 Haziran tarihli uçuşları iptal ediyor’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.