Times: Erdoğan, Papa’dan kaçıyor

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın, bu ayın sonunda Türkiye’yi ziyaret edecek olan Papa 16’ncı Benedikt ile görüşmeme kararı yankı uyandırdı. İngiliz The Times gazetesi, Erdoğan’ın Papa ile görüşmeyeceğine dikkat çekerken “Erdoğan, Papa ile görüşmekten kaçınıyor” yorumunu yaptı.


The Times, Başbakan Erdoğan’ın, Papa ile yapması önerilen görüşmeyi yapmayacağını, bunun yerine NATO toplantısı için Baltık ülkelerinden Estonya’ya gideceğini belirtti.


PAPA’NIN YANINDA POZ VERMEK İSTEMİYOR


Oysa Erdoğan’ın Papa ile görüşecek olan ilk Türk başbakanı olacağına işaret eden gazete, “Türk analistleri, gelecek yıl seçimler yapılacağı için Sayın Erdoğan’ın, 14’üncü yüzyılındaki İslam karşıtı bir Bizans İmparatorunun sözlerine gönderme yaparak Müslüman dünyasında büyük bir tepki yaratan Papa ile yanında poz verme durumunda olmadığını söyledi” diye yazdı.


İlk başta Erdoğan ile Papa arasında 28 Kasım’da bir görüşme öngörüldüğünü kaydeden gazete, Vatikan yetkililerinin açıklanan ziyaret programında böyle bir görüşmeye yer verilmemesini önemsememeye çalıştıklarını belirtti.


İngiliz gazetesi, Türkiye’nin Vatikan büyükelçiliğinin Erdoğan’ın NATO Zirvesi’ne katılacağını belirterek zirveyi Türkiye için çok önemli olarak nitelendirdiğini, Vatikan gözlemcilerinin ise, Türk hükümetinin zirvenin Papa’nın ziyaretine denk düştüğünü çok önceden bildiğini ve ilk başta “kısa” bir görüşmenin planladığını söylediklerini yazdı.


Vatikan Sözcüsü Federico Lombardi’nin de “Hiç kimse, Papa’nın Türkiye’de bütün yetkililer ile görüşmesi gerektiğini söylememişti” ifadesine dikkat çeken gazete, şunları yazdı:


“Kökleri siyasi İslam’da olan iktidardaki Adalet ve Kalkınma Partisi’nin (AKP), Papa’nın ziyaretinin ertelenmesi veya iptal edilmesi çağrılarını geri çevirmesine karşın seçimler gelecek yıl yapılacağı için Sayın Erdoğan ile Papa arasındaki bir görüşme, partinin muhafazakarları için fazla olurdu.”  ANKA

1034950cookie-checkTimes: Erdoğan, Papa’dan kaçıyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.