Times: Türkiye’nin Kıbrıs’ta yaptırdığı cami tepki çekiyor

Times gazetesi, Kıbrıs’ta, Lefkoşa’nın kuzey bölümünde Türkiye’nin sağladığı bütçeyle yapılan caminin, adadaki hem Yunanların hem de laik Türklerin tepkisine neden olduğunu öne sürüyor.

Haberde 3000 kişi kapasiteli Hala Sultan Camisi’nin neredeyse tamamlandığı aktarılıyor.

Times, “Adanın Türklerin elindeki kuzey bölümündeki benzer yeni camiler sadece çok az sayıda Kıbrıslı Türk’ü cezbediyor ve camiler seyrek olarak doluyor” diye yazıyor.

Times’a göre, ‘Türkiye adanın kuzeyini finansal olarak desteklese ve güvenliğini sağlasa da, birçok Kıbrıslı , ürkiye’nin buradaki artan etkisinden rahatsız’.

Gazete, bu büyük cami dışında son 15 yılda adanın kuzeyinde en az 39 yeni cami inşa edildiğini belirtiyor.

Gazeteye konuşan, London School of Economics’ten araştırma görevlisi James Ker-Lindsay şunları söylemiş:

“Birçok Kıbrıslı Türk, kuzeyin, AKP’nin görüntüsü içinde şekillenlendirilmesinden korkuyor. Bu onların birçoğunu kaygılandırıyor diye düşünüyorum. Ama bu, onları Kıbrıs üzerine bir anlaşma yapmaya dair de özendiriyor. Türkiye’nin gittiği yolu görüyorlar ve bundan çok kaygı duyuyorlar.”

Gazeteye konuşan, Lefkoşa’daki bir kafe sahibi Kıbrıslı Türk, “Biz epey laikiz. Standartların ötesindeyiz. İçmeyi, kumar oynamayı ve kadınların peşinde olmayı seviyoruz. Din bizim için özel bir konu” demiş.

2030830cookie-checkTimes: Türkiye’nin Kıbrıs’ta yaptırdığı cami tepki çekiyor

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.