Timoşenko: Yuşçenko kaybedecek

BÜT  lideri Ukrayna eski Başbakanı Yüliya Timoşenko Avrupa Parlamentosu’nda yaptığı konuşmada 2006 Mart ayı sonunda yapılacak olan Parlamento seçimlerinde Cumhurbaşkanı V.Yuşçenko’nun partisi ile kıyaslandığında kendi ekibinin kazanma şansının daha yüksek olduğunu söyledi.

Bu açıklamayı Brükselde’ki  Avrupa Parlamentosu milletvekillerinin karşısında yapan BÜT lideri, Ukrayna’da yapılan Turuncu Devrim’den sonra toplumun beklentileri çok yüksek dereceğe yükseltildiğini ve toplumun birkaç hafta içerisinde bir “mucize” beklentisi ile tüm sosyal problemlerin hallolunacağını da sözlerine ekledi.

“Biz devlette iken doğruluğunun ve vicdanın yer aldığı bir hükümet kurmaya çalıştık, fakat bunun ne kadar zor ve şiddetli olacağını tam kestiremedik. Bugün hikimette olan tüm devlet memurları halkın tarafından her alanda eleştiriliyor ve kontrol ediyor. Bu bir kaos değildir, bu  temizlenme sürecidir ve biz bu süreci  tamamlamalıyız” diye konuşan Yuliya Timoşenko, Ukrayna’da yapılacak olan seçimleri hakkında ise şöyle dedi:

“Bence seçimlerde bir kaç turuncu devrim partisinin yer alması çok doğal ve iyi bir adımdır. Cumhurbaşkanı ekibinin oluşturduğu “Bizim Ukrayına” Partisi ülkede fazla desteklenmiyor. Bizim Partinin şansı daha fazladır ve bu da doğal.”

“Niçin Başbakan görevinden alındınız” sorusuna ise Yüliya Timoşenko, “ Ben,  kendim de niçin görevden alındığımı tam anlamış değilim. Fakat, şuan hükümette iki grup çalışmakta: eski Cumhurbaşkanı Kuçma döneminden kalan Kuçma ekibi ve yeni düşüncelerle olan bizler. Biz insanların adaleti beklediğini bilirdik. Ne yazık ki, Kuçma ekibi halen ülkede galiptir” diye cevap verdi. 

1123000cookie-checkTimoşenko: Yuşçenko kaybedecek

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.