TİP Milletvekili Ahmet Şık’tan Soylu’ya: Hapislerde çürüyeceksin

Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul Milletvekili Ahmet Şık, TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu hedef aldı. Şık, İçişleri Bakanı Soylu’ya “Hamaset yapıyorsun, sen yaptıklarının cezasını çekeceksin, hapislerde çürüyeceksin” dedi.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, İçişleri Bakanlığı’nın bütçe görüşmeleri sürerken, muhalefet partili milletvekilleri ile İçişleri Bakanı Süleyman Soylu arasında tartışma yaşandı.

Şık, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu hedef aldı. Şık, ‘Hamaset yapıyorsun, sen yaptıklarının cezasını çekeceksin, hapislerde çürüyeceksin’ dedi.

Şık, “Eğer biraz haysiyetin varsa ikimizde mal varlığımızı koyalım. Sen sadece hamaset yaparsın. Sen hapislerde çürüyeceksin. Bak, söylemiştim, bu ülkenin yağmalanmasına, talan edilmesine, satılmasına ön ayak olan, mafya ile iş tutan birisi, rüşvet alıp veren birisi olduğun için yargılanacaksın. Sen orada oturamayacaksın. Son kez orada oturuyorsun bunu herkes biliyor. Mesajı aldık diye açıklama yapıyorsun. Kim verdi sana mesajı anlat bakalım. Senin reisin senden değil de neden validen bilgi alıyor” diye konuştu.

Şık şöyle devam etti:

“Amerika’ya laf çakıyorsun. Senin reisin gidiyor elini sıkıyor. Aranızdaki çelişki mi derinleşti. Bunlara bir hesap ver bakalım. Delikanlıysan bağımsız yargı ile hesaplaşırız.”

Bakan Soylu da, ‘Satılık adam, sen satılık bir adamsın’ sözleri ile karşılık verdi.

Tartışma esnasında AKP ve MHP’li milletvekilleri Soylu’nun etrafını sararken CHP ve HDP milletvekilleri de Şık’a destek verdi. Vekillerin araya girmesiyle tartışma sona erdi.

SOYLU’DAN VEKİLLERE SERT TEPKİ

Öte yandan HDP Hakkari Milletvekili Sait Dede, 2015’ten bu yana HDP il, ilçe binaları ile mitinglerine 338 fiziki saldırının gerçekleştiğini, bu saldırıların bir kısmının yaralanmayla bir kısmının ölümle sonuçlandığını ve HDP Iğdır Milletvekili Habip Eksik’in ayağının, basın açıklaması sırasında kolluk kuvvetlerince üç yerinden kırıldığını söyledi.

İçişleri Bakanı Soylu, Dede’ye, “İftira atıyorsun, siz bastınız ayağına. Siz kırdınız.” karşılığını verdi. Bu sırada ayağa kalkan HDP Mersin Milletvekili Rıdvan Turan’ın Soylu’ya tepki göstermesi üzerine gerginlik çıktı. Soylu, Turan’a, “İndir elini, otur yerine. “Elini kaldırma, elini kaldırma, terörist bozuntusu terbiyesiz. Otur aşağıya, niye ayağa kalkıyorsun, hadi gelsene Askeri suçluyorsunuz, polisi suçluyorsunuz. Terörist.” karşılığını verdi.

Karşılıklı laf atmaların sürmesi üzerine, Plan ve Bütçe Komisyonu Sözcüsü ve AKP Gaziantep Milletvekili Nejat Koçer, HDP milletvekillerini, yerlerine oturmaları konusunda uyardı. İçişleri Bakanı Soylu, bu sırada HDP’li Turan’a, “İndir o elini, otur yerine terörist. Askeri, polisi suçlamayın.” dedi.

Gerginliğin devam etmesi üzerine Plan ve Bütçe Komisyonu Sözcüsü Koçer, uyarısını yineledi. Koçer, kendisinden adil olmasını isteyen HDP milletvekillerinin sakin olmalarını istedi.

2648220cookie-checkTİP Milletvekili Ahmet Şık’tan Soylu’ya: Hapislerde çürüyeceksin

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.