TİP sokağa çıktı, “Can Atalay’a özgürlük” talebini haykırdı

TİP, Hatay’dan milletvekili seçildiği halde tahlieye edilmeyen Can Atalay için 36 il ve 85 noktada Can Atalay için sokağa çıktı, “Can Atalay Meclis’e” dedi.

Milletvekilliği seçimlerinin ardından Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin (TBMM) 28. döneminde görev alacak isimler Genel Kurul’da yemin ederek görevine başlarken, Türkiye İşçi Partisi’nden (TİP) Hatay Milletvekili seçilen Can Atalay ise cezaevinden tahliye edilmedi ve görevine başlayamayan tek milletvekili oldu.

Gezi Davası kapsamında aldığı 18 yıl hapis cezası nedeniyle Silivri Cezaevi’nde bulunan Atalay’ın mazbatası, 25 Mayıs tarihinde alındı ve hemen ardından tahliyesi için Yargıtay’a başvuruda bulunuldu. Yapılan başvuruya rağmen TİP Milletvekili Can Atalay tahliye edilmezken, Atalay’ın hukuksuz şekilde cezaevinde alıkonulmasına muhalefet partisi temsilcileri, barolar ve demokratik kitle örgütleri tarafından tepki gösterildi.

TİP ve Atalay’ın avukatları tarafından yürütülen hukuki sürece ek olarak bugün ülke genelinde de eylem yapılacak ve TİP üyeleri, 36 ilde ve 85 ayrı noktada Can Atalay’ın serbest bırakılması için basın açıklaması yapacak.

TİP GENEL MERKEZ’DEN AÇIKLAMA
Türkiye İşçi Partisi (TİP) yaptığı açıklamada, 14 Mayıs’ta yapılan 28. Dönem Genel Seçimleri’nde Hatay’dan milletvekili seçilmesine rağmen cezaevinden çıkarılmadığı için yemin edemeyen Avukat Can Atalay’ın serbest bırakılmasını istedi.

Açıklamada, “Artık bu hukuksuzluğa bir son verin! Yetkinizi aldığınız yasaları uygulayın! Can Atalay’ın seçilmiş bir milletvekili olarak yasama faaliyetlerine katılmasının önündeki engellerin kaldırılmasını, T.C. Anayasası ve Avrupa İnşan Hakları Sözleşmesi ile koruma altında olan seçme ve seçilme hakkının derhal yerine getirilmesini bekliyoruz” denildi. EVRENSEL

2694600cookie-checkTİP sokağa çıktı, “Can Atalay’a özgürlük” talebini haykırdı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.