Tişörtlerdeki sloganlar kiliseyi kızdırdı

Polonya’da, bir grup insan hakları savunucusu, düşünce özgürlüğü ve insani hakları tehdit altında olanlara destek amacıyla düzenledikleri eylemde giydikleri tisörtlerde yer alan sloganlar, Roman Katolik Kilisesi ve Lublin Üniversitesi yetkililerini fena kızdırdı.
 
Özgürlük Vakfı üyesi insan hakları savunucuları, Polonya Ulusal Demiryolu Şirketi’nin yanı sıra cok sayıda dernek ve vakıfların desteğiyle gerçekleştirdikleri eylemde, üzerlerinde “Ben Arabım, AIDS’liyim, lezbiyenim, Kürtaj yaptırdım, İşsizim, Papa’nın yasını tutmadım, Masturbasyon yapıyorum, Dini düşünmüyorum…” gibi sloganların yer aldiğı tişörtleri giyerek Lublin Universitesi kampüsünde gövde gösterisi yaptılar.

Universite kampusunde gerceklestirilen tişörtlü eyleme ilk tepki Lublin Üniversitesi Rektörü Maria Curie-Sklidowska’da geldi. Rektor Curie-Sklidowska, tisortlerin üniversite kampüsünde giyilmesine yasak getirdi ve toplatılması için emir verdi. Roman Katolik Kilisesi Başpiskoposu ‘da insan hakları savunucularını “günahkarlar” diye nitelendirdi.

Üniversite ve kilise’den gelen tepkileri ”süpriz ve şaşırtıcı” bulduklarını söyleyen insane hakları eylemcileri, kilise baskısının her yerde hissedildiğini söylüyorlar.    

İnsan hakları savunucuları, nüfusunun yüzde 90’ı muhafazakar Katolik olan Polonya’da, düşünce özgürlüğü ve insan haklarının tehdit altında olduğuna dikkat çekiyorlar.

1124030cookie-checkTişörtlerdeki sloganlar kiliseyi kızdırdı

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.