‘Tüm siyasi partiler PKK’yı kınamalı’

Rehn, Türkiye’nin vatandaşlarını PKK saldırılarına karşı koruma çabalarını desteklediklerini belirterek, “Türkiye’deki tüm siyasi partilerin güçlerini teröre karşı mücadelede birleştirmeleri ve PKK’yı açık bir şekilde kınamaları önemlidir” dedi.


Avrupa Parlamentosu’nun Rum kökenli milletvekillerinden Marios Matsakis, özetle “Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, PKK’nın Meclis’te Kürt parlamenterlerin bulunduğu DTP yoluyla legalleştiğini kastetti. O halde PKK’nın AB’nin terörist listesinden çıkarılması gerekmiyor mu?” sorusunu içeren bir önerge verdi.


TÜRKİYE’NİN ÇABALARINI DESTEKLİYORUZ


AB Komisyonu’nun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Olli Rehn ise önergeye yanıtında, son genel seçimlerin Güneydoğu’dan daha çok seçmen oyunun TBMM’de temsiline yol açtığını bildirdi. DTP’den 20 bağımsız adayın parlamentoya seçildiğini ve daha sonra grup oluşturduklarını hatırlatan Rehn şöyle devam etti:


“Siyasi çoğulculuk artmış ve Türk demokrasisi ilerlemiştir. Komisyon, 2007 İlerleme Raporu’nda olduğu gibi, bu gelişmeyi devamlı olarak memnuniyetle karşılamıştır.


Komisyon terörizmi kesin bir şekilde kınamakta ve Türk yetkililerinin vatandaşlarını Kürdistan İşçi Partisi (PKK) saldırılarına karşı koruma çabalarını desteklemektedir. Türkiye’deki tüm siyasi partilerin güçlerini teröre karşı mücadelede birleştirmeleri ve PKK’yı açık bir şekilde kınamaları önemlidir.”


Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Büyükanıt, Merkez Orduevi’nde düzenlenen “PKK/Kongra-Gel terör örgütüne yönelik ideolojik, ekonomik desteğin kesilmesi” konulu sempozyumda yaptığı bir konuşmada terörün hem siyasallaştığını hem de legalleştiğini belirterek, “Legalleşmeyen silahlı boyutudur” demişti.

1054940cookie-check‘Tüm siyasi partiler PKK’yı kınamalı’

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.