Toplum DAY MER resepsiyonunda buluştu

Toplumun en uzun soluklu ve kesintisiz festivali DAY MER Kültür ve Sanat Festivali’nin bu yıl 33’üncüsü gerçekleşecek. Geçen pazar günü üyeleriyle piknik yaparak festival haftası için kolları sıvayan DAY MER, ilk etkinlik olarak 15 Haziran’da düzenlediği resepsiyonda toplumun cemaatci ve ırkçıları dışındaki bütün renklerini buluşturdu.

Kuzey Londra Toplum Merkezi’nde (DAY MER Tottenham) düzenlenen resepsiyona 300’e yakın bir katılım oldu. DAY MER Kadınlar Korosu ve piyanoda Adar Uzun’un sahne aldığı resepsiyonda Başkan Aslı Gül’den sonra sendika ve siyasetçiler de yaptıkları konuşmalarda DAY MER’in İngiltere’deki sınıf mücadelesine yaptığı katkıları övdüler.

Başkan Aslı Gül, yaptığı kısa konuşmada hayat pahalılığının, ırkçılığın ve işçi ve emekçilere saldırıların artışına dikkat çekerek, toplumu sendikaların 18 Haziran’da düzenlediği “Daha İyisini hak ediyoruz” yürüyüşüne katılmaya çağırdı. DAY MER’in emekten yana festivalinin kesintisiz olarak 33 yıldır sürdüğünü aktaran Gül, festivalin organizasyonuna emeklerini veren üyelerin büyük bir alkışı hak ettiğini söyledi.

UNITE Örgütlenme Uzmanı Onay Kasap da DAY MER ile ortak çalışma sonrasında sendikasına bağlı Göçmen İşçiler, Gıda, Perakende ve Servis İşçileri Şubesi’nin geçen Nisan’da açıldığını vurgulayarak, toplum üyesi işçileri örgütlü mücadeleye çağırdı. Başbakan Boris Johnson’un emekçilere verdiği sözleri tutmadığını belirten Kasap, “Hayat göstermiştir ki işçiler kendi haklarını ancak mücadeleyle kazanmaktadır. Hayat pahalılığının arttığı, gerçek alım gücünün düştüğü bu dönemde işçilerin tek seçeneği örgütlü mücadeledir. Bu konuda çaba gösteren DAY MER’e sendika olarak teşekkürü borç biliriz” dedi.

ZENGİN PROGRAM

DAY MER’in bu yılki festivali 12 Haziran-3 Temmuz arasında her zaman olduğu gibi piknik ile başladı ve park şenliği ile bitecek.

Festival kapsamında gazeteci Faruk Eskioğlu da 17 Haziran Cuma saat 18.30’da “22 Moorfield Road, N17 6PY” adresindeki Kuzey Londra Toplum Merkezi’nde (DAY MER Tottenham) düzenlenecek “Toplumda Emek Mücadelesi” başlıklı panelde konuşacak. Eskioğlu, “Hani toplumun üzerine ‘ölü toprağı serpilmiş’, emek mücadelesinde ‘yaprak kımıldamıyor’ görünse de, gerçekler hiç de öyle değil. Panelde anlatacağım” diye konuştu. İngiltere’ye Türkiye’den 100, Kıbrıs’tan 150 yıllık göçün anlatıldığı “Londra’da Bizim’Kiler” başlıklı üç ciltlik kitabın yazarı olan Eskioğlu panel sonrasında da kitaplarını imzalayacak.

Festival kapsamında 26 Haziran’da “Derinleşen yoksulluk ve ırkçılık” başlıklı panelde “Black Lives Matter”dan Delia Mattis ve DAY MER Gençlik’ten Dilan Seçkin konuşacak. 1 Temmuz’da EMEP Başkanı Ercüment Akdeniz’in Türkiye gündemini anlatacağı panelde yazar Aydın Çubukçu ve DAY MER Başkanı Gül de konuşmacı olarak yer alacak.

Park şenliğinde de Gazapizim, Oğuz Aksaç, Odd Beats ve Lokantes’in sahne alacak. Yürüyüş ve park şenliği dışındaki bütün etkinlikler etkinlikler “22 Moorfield Road, N17 6PY” adresindeki Kuzey Londra Toplum Merkezi’nde (DAY MER Tottenham) düzenlenecek.

FESTİVAL PROGRAMI

12 Haziran’da piknikle başlayan festival programı şöyle:

15 Haziran Çarşamba 18.30: Resepsiyon
15-22 Haziran: Fotoğraf sergisi
22 Haziran -3 Temmuz: Resim sergisi
17 Haziran Cuma 18.30: Toplumda Emek Tarihi
18 Haziran Cumartesi: Yürüyüş-Artık Yeter!
24-29 Haziran: Tiyatro-Kadınlar da savaşı yitirdi
25 Haziran Cumartesi 13.00: Dönem kurs etkinliği
26 Haziran Pazar 16.00-18.00: Panel-Derinleşen yoksulluk ve ırkçılık
1 Temmuz Cuma 18.30: Panel – Türkiye’deki güncel gelişmeler ve emek hareketi
3 Temmuz Pazar 12.00: Park şenliği

 

2616720cookie-checkToplum DAY MER resepsiyonunda buluştu

CEVAP VER

Please enter your comment!
Please enter your name here

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.